0

Жена нощува под открито небе при минусови температури.

Докъде я докарахме… жена да нощува под открито небе при минусови температури е истински ужас. Такава е историята на жената от снимката – тя е от Враца и спи по пейките из града. Затова сигнализират в социалната мрежа Фейсбук.

 

Каролина М. написа в мрежата, че жената, която нощува под открито небе, имала психично разстройство, но не била агресивна. Тя е споделила на Каролина, че няма къде да живее, затова и нощува по пейките из Враца.

Врачани са категорични, че жената следва да бъде настанена в подходяща институция.

 

“Общината трябва да я настани някъде при положение, че няма жилище! Това е безобразие!”, гласи коментар на Зорница. Тя пише още: “Жалкото е, че ако беше куче, вече да е прибрана”.

Според Лъчезар Б. бездомната жена се казва Катя. Лъчо и негови приятели често й купували храна. Младежът също потвърждава, че тя не е агресивна и допълва: “Но наистина спи по пейките в студа!”.

 

“Миналата зима тази жена идваше във входа на блока ни и там нощуваше понякога. Говорил съм с нея и много от вас ще се изненадат, но говори много интелигентно, въпреки вида си”, коментира Динко Г.

 

От коментарите научаваме още, че жаната от доста време спи под открито небе… питаме се – къде са институциите? Дирекцията за социално подпомагане във Враца спешно следва да се самосезира, ако все още не е.

Снимка: Karolina Mazdrashka

 

Източник: glasnews


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *