0

Родителите на 7-годишната Калина, която почина преди два месеца, са дарили 130 000 лева за закупуването на детска линейка във Варна.

Момиченцето страдаше от онкологично заболяване и въпреки че хиляди българи дариха средства за лечението й – почина.

Сега родителите й Боян и Вили Димови написаха писмо до всички дарители, в което изказаха своята благодарност за подадената ръка и обявиха решението си да дарят част от събраните средства за каузата “детска линейка”.

Родители, загубили дъщеричката си, дариха 130 хил. лева за детска линейка

“Изминаха два месеца откакто Калина пое друг път. Всички ние искахме лечението да има преднина и да я видим отново на крака сред нас, но съдбата реши друго. Знаем колко силно и вие се надявахте на това и знаем, че частица от вашето сърце е вече при нея. Пред вас сме да ви благодарим от името на цялото семейство, че бяхте до нас. Вие, мили хора, сте огромна сила и подкрепа на всички, които са в нужда. Докоснахте ни с вашата доброта и щедрост! За съжаление не можахме да използваме всичките средства от дарение за целта, за която се събраха. Но от нас като родители е дълг да продължат пътя си с енергията, която тези средства носят. Дадени са от сърце за детското здраве. Така и ще бъдат пренасочени. Част от тях са насочени към други дарителски кампании, друга част за подпомагане закупуването на детска линейка за Варна”, написаха съпрузите.

С дарените от семейство Димови 130 000 лева, благотворителната кампания “Аз Вярвам и Помагам” успя да събере нужната сума от 250 000 лева за закупуването на специализирания медицински автомобил, който ще помогне на хиляди бебета и малки деца в региона.

Следващите стъпки са поръчването, изработването и доставянето на специализираната линейка, което ще отнеме няколко месеца, но пък е ще бъде изключително ценна и ще помага на специалистите педиатри в обслужването на между 5 и 10 деца в денонощието.

Източник : Glasnews.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *