0

снимка: Помощ за МАМА Ваня – БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР, фейсбук

Зов за помощ от Варна.

Трите деца на тежко болна майка от Варна се опитват да съберат непосилна за тях сума за лечение. За да има шанс 42 – годишната Ваня да оцелее е нужно в най – кратки срокове да й бъдат направени 4 вливки химиотерапия в Турция. За целта са необходими над 15 хил. евро. Сума, с която семейството не разполага. 11 – годишният Пресиан, 17 – годишната Натали и 23 – годишния Иван се издържат с болничния на майка си и пенсията на починалия си преди години баща.

Децата на младата жена сами са организирали кампания за набиране на средства. Вярват, че добрината и съпричасността на хората ще помогнат за излекуването на майка им.

„Единственият човек, който знаем, че цял живот ще ни подкрепя и ще е до нас е нашата прекрасна майка, която за жалост е болна и е сама. Татко почина преди 6 години и тя сама ни отглежда .

Тъжното е че рака е прогресираща болест. Мама пробва абсолютно всякакви начини за кредити и бързи кредити, но не ни одобриха. Паричките трябва да се съберат много бързо, молим Ви нека всеки, които желае и с колкото може да ни помогне… Ще сме много благодарни на всички, които се отзоват и помогнат на нашата майка да оживее, тъй като е в много тежко състояние.“, се казва в апела на децата.

До момента по сметката на Ваня са събрани близо 5000 лева. Това са едва 15% от нужните средства.

За Moreto.net дъщерята на Ваня коментира, че за самата терапия има вече набрани средства, но след като приключи този етап, ще се прави изследвания и въз основа на тях ще стане ясно още колко средства ще бъдат нужни и всичко зависи от това колко време ще продължи лечението.

Като една вливка е 4 хиляди евро, но за момента не знаем колко вливки ще са необходими. За момента сметката продължава да бъде отворена и да се събират пари, точната сума ще се разбере след изследванията, които ще са чак краят на Март. До тогава не можем да кажем колко точно ни трябват. След като ни кажат сумата ще разберем и точният срок за събирането на парите., коментира още момичето.

Дарителска сметка:

Банка ДСК

IBAN: BG75STSA93000029603528

BIC: STSABGSF

Титуляр: Ваня Николаева Иванова – Vanya Nikolaeva Ivanova

В началото на февруари зад каузата застават ученици от Хуманитарната гимназия, които изнасят благотворителен концерт. Съученици на Пресиан от ОУ „Кап. Петко войвода“ пък решават да дадат подкрепа като изработят мартеници, които да предложат на благотворителен базар в Народно читалище „Васил Левски 1927“.

„Ние все още не работим и не получаваме заплати, затова решихме да направим мартенички, с помощта на учителката ни по рисуване, а пари за материалите получихме от родителите.

Молим от сърце, който има желание да помогне на едно мило семейство, нека си закупи ръчно изработени изделия за Първи март от Благотворителния базар, организиран в Народно читалище „Васил Левски 1927“., приканват децата.

За тези, които нямата финансова възможност да помогнат е създадена група във фейсбук, в която могат да се предложат за продажба непотребни вещи. Средствата отиват за благотворителната кауза.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *