0

„Родих тризнаци на 51, но всички около мен само ме осъждаха… Наистина ли нямам право да съм щастлива майка заради възрастта си?“ Героинята на днешната история роди три деца, като вече беше доста зряла жена. Наталия стана майка на 51 години, преодоляла всички трудности и несгоди на живота. Заради това й решение се наложи да влиза в спорове както с роднини, така и с недоброжелатели от интернет. Защо не всички харесаха постъпката на „младата“ майка, прочетете по-нататък в статията.

РАЖДА ТРИ ДЕЦА

„От 10 години се опитвам да забременея. Лекарите само вдигаха рамене, като казаха, че трябва да съм мислила по-рано, докато съм била по-млада. И сега остава да се надявам само на чудо и да се моля. Е, аз повярвах. Когато те напусне любимият мъж, който иска да стане баща и не е готов да чака, не ти остава нищо друго освен вяра.

Роднини и приятели ме съветваха да приема съдбата си и да се опитам да осиновя дете. Упрекваха ме в много пропилени пари, сякаш не аз, а те са ги спечелили. Опитах се да намеря утеха в Интернет: създадох блога си в Instagram и намерих съмишленици. Оказа се, че има доста жени с подобен на моя проблем. Споделих опита си в блога. Разказах как съм се опитвала да забременея.

И тогава попаднах на историята на Галина Шубенина, която роди дете на 60 години. Това ме вдъхнови толкова много, че реших да извървя целия път. Горе-долу по същото време се запознах с Леонид. Влюбих се като момиче и той ми отвърна със същото. Когато Леня разбра, че мечтая за дете, той каза, че ще направи всичко възможно, за да ме направи щастлива.

Роднините отново започнаха да оказват натиск върху мен. Казаха, че вече съм готова да си легна с първия срещнат, само и само да забременея. Много ме болеше, но издържах. Верните абонати ме подкрепиха, казаха, че съм силна и мога да се справя.

 

Случват се чудеса

И тогава се случи дългоочакваното чудо! Забременях и на един от ехографите ми казаха, че ще имам тризнаци. Честно казано, не можех да повярвам на ушите си.

След толкова години опити да имам дете, три деца наведнъж, това беше като магия за мен. Леня избухна в сълзи, когато разбра. Доста време ми отне да дойда на себе си. Започнах да се страхувам, че ще се проваля. Масло в огъня наляха роднини, които казаха, че съм луда и от тях не може да очаквам помощ.

И вече го знаех. Вярвах само в себе си и Леня. Когато му казах за бременността, той ме помоли да подпишем брак. Това беше може би най-идиличната картина, която някога съм си представяла. Отидохме в гражданското – ние двамата, майката на Леонид и брат му. Никой не дойде от моя страна. Най-лошото е, че дори майка ми не ме подкрепя. Тя смята, че съм пропуснала шанса си и не трябва да ставам майка на такава зряла възраст.

Вече съм на 51 години. Някой ще каже, че е време да гледам внуци, но аз родих три деца. Никой не ме разбира, но не ме интересува. Родих три абсолютно здрави момичета. Леня присъстваше на раждането, смело ме държеше за ръката и каза, че мога да се справя с всичко.

Но сега се сблъсквам с безкраен поток от негативизъм в мрежата, защото с появата на деца в моя блог се появиха голям брой хейтъри. Осъждат мен и постъпката ми, казват, че не мисля за бъдещето на децата си. Но аз не мисля така. Не знам колко години имам още, но ще дам всичко от себе си децата ми да растат здрави и щастливи.

Надявам се един ден хората да спрат да се съдят един друг за избора си. Сигурна съм, че никой от моите роднини или хейтъри от интернет дори не се е опитал да се постави на мое място. Жалко!“

Как мислите, трябва ли една жена да ражда след 50 години?


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *