0

От раждането си тя не знае какво е болка. Ето защо Габи Джинграс ходи през цялото си детство с каска и остава без зъби. Ето как момичето живее и изглежда днес.

Рядкото заболяване

Габи била нормално дете, докато не й поникнали зъби. Момичето започнало да гризе всичко: от книги с твърди корици до собствените си пръсти и език. Родителите не разбирали какво не е наред с нея, тя сякаш не забелязвала, че се наранява.

Лекарите вдигали рамене и не могли да намерят причините за такова отклонение. Триш, майката на Габи, започнала да търси онлайн информация и видяла снимки, показващи същите рани, които дъщеря им си е нанесла. Това било първият път, когато семейството чуло за наследствена моторно-сензорна невропатия.

Това е генетично заболяване, което притъпява чувствителността на нервите. Затова Габи не усеща болка и температура.

Лекарите посъветвали родителите да извадят всички млечни зъби на дъщеря си, за да спре тя да се самонаранява. Заради това кътниците на момичето избили рано и тя ги махнала всички до един.

На училище с шлем

Родителите използвали различни средства, за да защитят здравето на дъщеря си. В училище момичето било придружено от помощник-директора, който следял действията й. Габи също била оборудвана с каска и очила за плуване. Тя трябвало внимателно да следи очите си, тъй като вече била получила сериозна травма, поради която загубила лявото си око.

„Тя се събуди от дрямката си и аз си казах: „О, тя има малко мъх или пух в окото си“, казва майката Триш, „Не беше мъх, имаше истинска следа на роговицата й.“ Така че бързо се обадих на местния лекар и той каза: „Ако на вас ви се случи това, щяхте да изпитвате такава мъчителна болка, че да не можете да отворите очите си.“

Опит за възстановяване

Когато Габи пораснала, родителите й започнало да събират пари за възстановяване на зъбите.

Сега това е основната мечта за момичето, защото от детството си чувала подигравките на съучениците си. Габи вече е завършила гимназия и е записана в колеж. Родителите й организирали фонд за подпомагане на хора със същото заболяване. По света откриха 39 души, които не изпитват болка.

Животът на Габи е много непредвидим. Невъзможно е дори да се предположи колко дълго ще живее, защото всичко зависи от начина й на живот, колко често ще ходи на лекар и дали ще може да забележи, ако нещо се обърка със здравето й. Но момичето не се оттегля в себе си, а се опитва да живее като обикновен човек. Може би това е тайната на щастието.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *