0

Държавната компания „Ел Би Булгарикум“ излиза от една от търговските вериги, за да пренасочи част от продукцията си към собствените си магазини.

Това съобщи в интервю за БНТ министърът на икономиката Никола Стоянов.

Проблемът е, че в собствените си магазини и в тези на ЦКС, с която компанията сключи договор, нейното сирене се продава с цена 12,90, кашкавалът е 15,90 лв. и тя печели.

С продажбите си във въпросната търговска верига, въпреки по-високите продажни цени, тя е на загуба от половин милион лева, поясни министърът.

В момента се прави преоценка на отношенията и с останалите търговски вериги, договор по договор, и където печели, ще остане.

До момента, тръгвайки от 10 собствени магазина в София, вече продукцията й е в 61 магазина на ЦКС, в Пловдивска област са 40 магазина, има в Етрополе, Ловеч, в Пернишка област започва зареждане.

Правят се усилия на все повече места продуктите на „Ел Би“ да са достъпни.

Стоянов каза още, че не е въпросът, че това е държавна фирма, а че е една компания, която е тръгнала от 2% държавен дял.

Наемат се повече хора в производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин, има представена инвестиционна програма, какво е необходимо, за да се вдигне производството.

Правят всичко възможно да го вдигнат, работят на две смени, поясни той.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *