0

Тъжно е да го признаем, но  кашкавали-менте  има много повече по рафтовете на магазините, отколкото са оригиналните продукти.

Работата е там, че производителите масово намаляват цената на продукта като добавят за сметка на това огромно количество заместители на млякото, включително и палмово масло.

В състава на последното се съдържа шокова за организма доза от растителни мазнини: дори малка част от тях надвишава дневно допустимата норма!

Последиците от това са тъжни: излишната мазнина  запушва кръвоносните съдове , което води до тежък удар върху черния дроб и панкреаса.

 

Само си представете какви непоправими щети подобен продукт може да нанесе върху тялото на детето! Затова ние решихме да ви покажем как да разберете дали кашкавалът, който купувате, е фалшив.

 

Как да различим истинския кашкавал от имитиращ продукт

  1. Някои производители го пишат директно върху опаковката . Благодарим им за истината, но ние вярваме, че тези храни изобщо не трябва да присъстват в магазините. Често имитиращите продукти на кашкавала са  много по-евтини  от оригинала. Бъдете внимателни, не се хващайте на въдицата на евтинията. По-добре е да ядете по-малко, но качествен продукт.

     

  2. Избягвайте кашкавал  във вакуумни опаковки  – по-добре да вземете парче, отрязано от пита – така ще бъде по-малко вероятно да попаднете на фалшив продукт. Обърнете внимание на кората на кашкавала . Тя трябва да бъде без пукнатини и отлагания, в противен случай рискувате да купите заедно с кашкавала  вредни бактерии или да купите скъп, но абсолютно безвкусен кашкавал.
  3. Качественият кашкавал трябва да има равна повърхност, равномерна структура , гладки симетрични дупчици. Ако сте любител на сирена от типа на пармезана, трябва да обърнете внимание на цената и репутацията на производителя. В останалите случаи ще ви помогне нашият тест.

Тест за качество на кашкавала

Вземете парче от купения кашкавал на стайна температура и внимателно го огънете под  прав ъгъл .

То не трябва да се троши на мястото на извивката! Трябва да се откажете от  трошливия кашкавал , който се разпада лесно и се набръчква.

 

Бъдете бдителни и купувайте само здравословна храна! Погрижете се за здравето на своите близки, изпратете им тази ценна информация!


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *