0

Лук в чорапите?! Това навярно Ви звучи налудничаво и непоносимо, но всъщност се оказва изключително полезно. Практиката на поставяне на лук на краката обаче може да бъде проследена до древната китайска медицина. Древните лечители са установили, че има хиляди нервни окончания в долната част на стъпалото, които действат като точки на вътрешните органи и са директно свързани с нашата нервна система, пише lechiteli.bg.

Когато филийки лук се поставят върху долната страна на стъпалото те започват да терапевтират тялото ни на принципа на транс-дермалната терапия. Основно като ефект се наблюдава намаляване на микроби и бактерии, защото лукът естествено има силни антибактериални и антивирусни свойства; повишаване на имунната система, побеждаване на настинки.

Фосфорната киселина, която е отговорна за сълзите, навлиза в кръвния поток и помага пречиства кръвта по цялото тяло. От друга страна, вие ставате по-здрави и по-добре подготвени по отношение на способността си да се борите с инфекциите и възпалението, разкриха експертите по Тибетска медицина.

Вижте още:
4 предимства от спането с резени лук върху краката,

според zdraveikrasota.bg.

Сигурно ви се струва странно и алогично, но защо не пробвате следващия път, когато усетите, че се разболявате?

Държали ли сте някога кръгчета лук близо до вас, за да се борите с досадната настинка? Ако не, тогава ще е от полза поне прочетете за това.

Всеки се учудва и дори започва да се смее, след като чуе за първи път този чуден трик. Хората се изненадват, когато разберат, че има неподозиран ефект.

Този лек дължи успеха си на пречистващия ефект на лука върху въздуха, което го прави по-лесен за дишане. Така че, когато страдате от упорита кашлица, този зеленчук действа като магия.

Единственият недостатък е миризмата, която изпълва стаята. За да я неутрализирате, има безброй естествени и химически освежители за въздух, които може да използвате.

Лукът притежават необикновени свойства, което обяснява неговото безспорно място в естествената медицина. Всяка култура има рецепти с него като основна съставка.

Днес бихме искали да се възползваме от възможността да обясним ползите от това да спите с резени лук върху стъпалата.

Защо стъпалата?

Стъпалата до голяма степен са забравени от гледна точка на здравето. Като цяло, им обръщаме внимание, само когато ни болят или изтръпват от проблеми с кръвообращението.

Това ни кара да забравяме, че има огромно количество нервни окончания в стъпалата на краката, които са свързани с жизненоважни органи.

Тези точки на свързване са наречени меридиани и съответстват на акупунктурни точки с огромен електрически потенциал. Когато се стимулира, ни дава достъп до останалата част на тялото.

Ето защо като поставяте резени лук върху стъпалата на краката, ще прехвърлите всички полезни свойства (прочистване, антисептични свойства …) директно към вътрешността, за да бъдете във форма.
Предимствата на спането с резени лук върху краката

Ето някои от многото предимства на този древен илач:

1. Ще кажете сбогом на инфекциите

Лукът е естествен антибиотик. Като го поставяте върху стъпалата на краката, ще пренасяте тази полза до всяка област в тялото, засегнато от инфекция.

Все пак това не означава, че той е заместител на антибиотиците, които са ви предписания от лекаря. Той обаче ще помогне на лечението да бъде по-ефикасно и да подейства по-бързо.

2. Ще подобрят елиминирането на токсини

Токсините са остатъци в кръвта, които увреждат здравето, когато се натрупват. Фосфорната киселина в лука действа като магнит за токсичните вещества, за да помогне на тялото да ги отстрани по-лесно.

Като правите това редовно, ще подобрите дълготрайно здравето си.

3. Ще хидратират тялото

Знаете ли, че лукът се състои от 90% вода? Ако се вгледаме в акупунктурни точки, електрическата енергия на меридианите разпределя цялото количество вода, от която тялото се нуждае, за да достигне оптимални нива.

Поради тази причина силно препоръчваме спането с резени лук върху краката за тези, на които им е трудно да пият достатъчно вода през деня – или по навик, или защото са прекалено заети на работа.

4. Ще подсилят имунната система

Лукът е богат източник на витамини E и C, които са от съществено значение за поддържане на защитните сили на нашите защитни сили „. В допълнение тези витамини са отлични антиоксиданти, което означава, че те забавят процеса на клетъчното стареене.

Така ще направите лечение „анти-стареене“, без операционна зала или химикали.

Как да спите с лук върху краката

Макар че има много различни разновидности на лука, най-добрият вид за този трик е белият или червеният лук. Изберете кой от двата е по-лесен да откриете.
Нарежете на резени и поставете в свода на всяко стъпало, тъй като там се намират меридианите, които искаме да стимулираме.
Покрийте с чифт чорапи, за да не се разместят и може спокойно да си легнете!

Както споменахме по-рано, най-лошата част от процедурата е миризмата, която остава върху кожата. За да я отстраните, препоръчваме да натриете нещо, изработено от неръждаема стомана върху краката.

Въпреки, че може да изглежда невероятно, това е един съвсем прост метод за отстраняване на тази неприятна миризма.

Ако усетите миризмата в спалнята, пригответе инфузия от цитрусови плодове и карамфил. Поставете върху нощното шкафче или в чекмедже. Така малко по малко миризмата ще изчезне.

Съществуват и спрейове за премахване на неприятните миризми. Те ще подействат, но първият вариант е по-устойчив.

Този трик е гаранция за сигурен успех. Може да го използвате веднъж седмично, като начин да възстановите енергията след дълга седмица по време на работа. Въпреки това препоръчваме да го правите всяка вечер.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *