0

Имението му е в Бяла и струва милиони 

Морска хасиенда на първа линия до морето си е построил Румен Овчаров. Бившият министър на енергетиката е горд собственик на 5-етажна вила, приличаща досущ на хотел, която се намира на Северното Черноморие, в курорта Бяла.

Масивната постройка, която имитира възрожденската архитектура в Стария Пловдив и Копривщица, се извисява на скала буквално на метри от плажната ивица. Овчаров и семейството му имат достъп до брега директно от двора си благодарение на стълбище, което води до пясъчния плаж.

Мащабната инвестиция е глътнала сериозна сума, а според експерти по недвижими имоти къщата на социалиста към днешна дата струва няколко милиона евро, пише вестник Ретро.

В имота на бившия министър гостуват и двете му дъщери заедно с внуците му. По-малката Теодора го дари с внучка през 2021 г. Тя бе кандидат за депутат в листите на БСП няколко пъти, включително докато бе в напреднала бременност, но не успя да се класира за място в нито един парламент. Теодора отдавна е нагазила в политиката, а от 2020 г., едва 30-годишна, стана част от НС на БСП редом със своя баща, който е сред най-утвърдените имена в червената партия. Преди това тя работеше в международния отдел на „Позитано“ 20 и бе съветник на евродепутата Петър Витанов след европейските избори през 2019-а.

Теодора и съпругът ѝ Валентин, които се венчаха през лятото на 2019 г. на частен гръцки плаж на полуостров Халкидики, живеят отделно от родителите ѝ, които обитават огромна вила в близкото до София село Саранци, когато не са в морското си имение.

Кака ѝ Яна пък вече има богат опит в родителството и е майка на цели 3 дечица. Тя дари бившия енергиен министър с двама внуци и една внучка. Най-големият от тях – Адриан, вече е тийнейджър. На него ексминистърът е предал и част от любимите си хобита – планинарството и гъбарството.

По-голямата дъщеря на Овчаров също има солидно образование и е икономист по професия, а преди години пък залитна към музикалния бранш. За известно време тя се подвизаваше като певица и дори записа дует с кубинеца Алфредо Торес.

В Бяла семейство Овчарови се изявяват и като екоактивисти. Малката щерка на бившия министър е споделила в социалните мрежи, че редовно почистват плажната ивица от боклуците, които недобросъвестни туристи зарязват след себе си.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *