Собственик на ресторант отговори на недоволна майка: Някои клиенти искат да си пият виното, а аз да тичам след детето им

3D Раница Batman, Черен, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Промоционален комплект Disney Minnie, 2 Части, Раница, Мешка

24.9лв.

Детска престилка с шапка за готвене My Little Pony, 2 части, 100% Полиестер, Многоцветна

17.3лв.

Алуминиева бутилка за вода Spiderman, С капак, Пластмаса, 500 мл.

14.9лв.

Поларено одеяло Frozen, 100% Полар, 130 x 170 см.

28.3лв.

Кутия за съхранение на играчки Disney Frozen, Синя, 100% Полиестер, 31 см.

38.3лв.

Кош за съхранение Paw Patrol, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

3D Раница Spiderman, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Възглавница Paw Patrol, Сива, Цифра 3, 100% полиестер, 40 x 40 см.

15.4лв.

Кош за Съхранение на играчки Spiderman, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

„По-добре сега да ме коментират, отколкото някое дете да бръкне в контакта, да стане нещо и след това да ме коментират“, сподели собственикът на ресторант „Айсберг“ Росен Бадев за Plovdiv24.bg. Той коментира публикацията на клиентка на заведението, която е останала засегната от отношението към детето й.

„Родителите дойдоха след 20:30 в съботната вечер. Лично аз ги настаних на хубава маса. Те бяха доволни, поръчаха си и след това оставиха детето на произвола на съдбата. В заведението имаме папагал. Детето отиваше и закачаше папагала, тичаше из масите“.

„Отидох при родителите и учтиво ги попитах дали имат таблет и може ли детето да си играе с него и да остане на масата. Ние нямаме детски център. Хората вечерят и не е хубаво детето да ги притеснява. Те не взеха никакво отношение.

След малко отидох втори път и направих забележка. Жената ме попита: „Аз какво трябва да й кажа?“. Отговорих й, че не знам какво да каже, но детето притеснява другите клиенти. Отново я помолих да даде на детето телефон или таблет.

Малко по-късно те са поискали от севритьорката сметката. Платили са я с думите: „Вашият шеф ни изгони“.

Няма как да си гоня клиентите. Има родители, които смятат, че ние сме детски център. Имало е случай, когато детето на посетители е било на улицата и те не го виждат.

Имахме ситуация, когато детето се беше заключило в тоалетната, а майката спокойна е на масата. Дойде друг клиент, за да ни сигнализира, че детето не може да си отключи тоалетната.

Деца се оставят сами на възраст около 4-5 години. Започнах да казвам на децата, че само с родителите могат да ходят до тоалетната. Когато се заговорят, част от родителите забравят да проверят, къде им е детето.

Правим забележки основно когато притесняват и останалите клиенти на ресторанта. Ние нямаме детски център. Нямаме възможност за такъв. Посетители искат да дойдат, да си оставят децата, да си пият виното или бирата, а аз да вървя след тях.

Искам да има спокойствие и ред в заведението. Хората да идват, да вечерят и да останат с добро впечатление. От 20 години имам този ресторант. За мен е недопустимо да си гоня клиентите.

Знам, че винаги ще има недоволни клиенти. Не мога да угодя на всички. Аз не се сърдя, всеки има право да коментира – храна, обслужване. Искам да имам ресторанта още дълго време и той да работи. Това е моята гледна точка.

Ако стане нещо лошо с детето в ресторанта, пак ще пишат за мен. Ако някое дете бръкне в някой контакт, сигурно аз пак ще бъда отговорен. Тогава ще е късно за реакции.“

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.