Как германските туристи успяват да вбесят всички, където и да отидат / СНИМКИ

Ароматизатори за гардероб - 5 аромата - 6 бр.

10.00лв.

Сервиз за кафе - стъклен - прозрачен - 12 части

28.00лв.

Детска касичка - 500 евро - метална - голяма

10.00лв.

Въртящ се поднос за хладилник

11.00лв.

Детска полицейска униформа + аксесоари

39.90лв.

Кувертюра за диван - бежова - релефен дизайн - 210 х 230 см.

38.00лв.

Детска игра - билярд

42.00лв.

Детска къщичка - Палатка за игра - Ферма - 95 x 72 x 102 см

44.00лв.

Касичка прасенце - Керамична - 17 x 15 x 17 см.

12,00 лв.

Органайзер за бутилки за хладилник - 20.5 х 10.5 х 10 см.

6.00лв.

Германците могат да пътуват и много от тях могат да си го позволят. В нормални времена (преди пандемията) бихте могли да срещнете германци в Сан Франциско, на върха на „Бурж Халифа“ в Дубай или страхотни музикални събития като в Кемдън, Лондон.

Те си резервират сафарита в африкански страни, круизи по всички океани или правят преходи в Аржентина. Имате чувството, че бихте ги срещнали и на Сатурн.

 

Проблемът на жителите на другите страни, разбира се, не е с германците, които четат Ницше и са отговорни към околната среда или с тези, които сами си плетат бельото, или с тези, които имат вкус и слушат концерт на Малер на телефона си.

 

Повечето оплаквания от германските туристи идват, когато те се държат като простаци по европейските курорти. Хора, които пият по 25 часа на ден и се държат като пияници, или педантични германци, които стават в 5 ч. сутринта, за да нападнат шезлонгите на басейна в хотела като ги окупират с кърпите си.

Проучване на организацията YouGov точни преди коронавирусът да удари изследва 26 държави, за да разбере хората от кои националности са предпочитани за туристи и кои дразнят местните. Германците са в топ 5 на най-лошите туристи във всички европейски държави, пише The Berlin Spectator.

 

Германците са сред най-мразените почиващи в страната, която посещават най-често – Испания. Около 17% от испанците имат неприятно мнение за туристите от Германия. Те успяват някак да нервират и около 16% от норвежците.

Добрата новина е, че германците са самокритични. 15% от тях казват, че сънародниците им не се държат добре по време на почивка.

 

Те се успокояват с факта, че има народи, които са още по-зле в това отношение – например британците и руснаците. В Испания и Германия британските туристи, или поне пиещите сред тях, са особено непопулярни. В Дания, Швеция, Финландия, Норвегия и Германия пиещите руски туристи се считат за най-лошите.

Според същото проучване китайците са най-лошите туристи в Азия, включително и в самия Китай. В Сингапур две трети от запитаните смятат китайските туристи за ужасни и мнението е подобно и в Индонезия, Малайзия, Филипините, Тайланд, Виетнам и Австралия.

Японците са в другата крайност. Всички ги обичат – и в Европа и в Азия.

 

Но да се върнем на германците. Едно от нещата, които ги прави толкова дразнещи, са техните глупави оплаквания. В някои случаи те имат право. Но когато туристите от страната на братвурста и часовниците с кукувица се оплакват от малки вани, стари мебели или растения, които нямат достатъчно листа по тяхно мнение, това е странно. А това са истински оплаквания, получени от туроператор от германци.

Кой е най-добрият начин да се оправите с такива туристи? Изчакайте ги да пристигнат в хотела, след това ги заключете в килера с бира и лебервурст. Или в целия хотел настанете само германци. Така те ще се дразнят един друг.

 

 

 

Източник: Блиц

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.