0

Малко над 3 милиона лева е най-скъпата къща, предлагана на пазара в Пловдивско в момента. Баровският имот се намира в село Марково и пращи от лукс, благодарение на модерното си обзавеждане и стилната подредба. Къщата е едноетажна и е с разгъната застроена площ 478 кв.м. За тази цена, освен имота, потенциалният купувач получава и над 1000 кв. м. дворно място.

 

На друга скъпарска оферта пък се натъкваме в ТОП центъра на града под тепетата, където само за 30 000 лв. по-евтино също можете да закупите едноетажна къща. Този път с два пъти по-малко дворно пространство и без абсолютно никакво обзавеждане. Подови настилки и замазка на стените също липсват, но за сметка на това разгънатата застроена площ на въпросния имот е цели 795 кв.м.

 

Тези две доста различни предложения на приблизително еднаква цена са доказателство за това, че пазарът на имоти винаги е готов да предложи всевъзможни оферти, подходящи за вкуса дори на най-капризния и претенциозен купувач. Срещу правилната цена всеки мераклия за покупка на жилище може да се сдобие с такова, било то в центъра на града или в спокойните покрайнини. Каква сума обаче трябва да приготвят кандидат-купувачите в случай, че не искат да се изхвърлят с милиони левове?

 

Бърза справка в най-популярните сайтове за продажба на имоти ни показва, че средната цена на вила в близки села около Пловдив варира около 400 000 евро за приблизително 400 кв.м. площ. Можем да сметнем, че това е нещо горе-долу приемливо и съотношението цена-качество е оправдано.

 

Разбира се намират се и много по-изгодни и примамливи обяви, които да покрият в известна степен изискванията на купувачите. Достъпни са имоти и под 100 000 евро, за които обаче трябва да се направи компромис с по-малката квадратура на самата сграда и на евентуалното дворно място, както и със състоянието, в което се намира къщата.

 

Тук идва моментът да преценим дали ще е необходимо извършването на ремонтни дейности, било то освежителни или всичко трябва да бъде започнато от началото. В повечето случаи ще се наложи поне един козметичен ремонт и допълнителни средства трябва да бъдат предвидени и за него. Ако пък искате да закупите напълно готова къща, в която на момента да се нанесете, също имате такива възможности, както вече стана ясно. Въпросът е каква сума сте готови да заделите.

 

 

Източник: Марица


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *