0

Съблюдаваме основните изисквания за присъединяване към еврозоната, особено в отношение на бюджетния дефицит – нямаме затруднения с дълга.

Инфлацията още не се придвижва в рамките на установения параметър, но се наблюдава намаляване на разликата между Република България и Европейския съюз, което предвещава постепенен процес, който очакваме да продължи.

 

Това стана ясно след изявлението направено от министъра на финансите Асен Василев по време на откриването на българската палата на Солунския международен панаир.

През тази година нашата държава е почетна страна на изложението, което започна на 09.09 и ще приключи на 17.09.

Василев коментира, че подкрепата на Гърция е изключително силна и за двата процеса.

Заедно с гръцките колеги работили по това да се подобри обмена на данни между НАП и гръцката приходна агенция на ниво фактура. Той коментира, че сред целите е да има проследимост и да няма избягване на данъци от страна и на двете държави.

Допълва, че двата основни приоритета, по които се работи са именно влизането на страната ни в Шенген и влизането ни в Еврозоната.

 

По негови думи, когато влезем в Шенген, бизнесът ще е в пъти по-облекчен, защото придвижването на хора и на стоки ще бъде улеснено.

Той подчерта, че през следващите 2 месеца очакват важни срещи, свързани с процеса на присъединяване на България към еврозоната.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *