0

От много знакова сграда в София бизнесменът и собственик футболен клуб „Славия“ Венцеслав Стефанов коментира пред БНТ събитията в страната от последните месеци.

„Това е резиденцията на Бекерле преди 9 септември, тук е бил поместен щабът на немското разузнаване и той е живял тук“, разказа той.

„После беше вилата на Цанов и после влезе в собствеността на „Славия“, допълни той.

Стефанов заяви категорично, че няма никакви намерения да се занимава с политика.

„Сега в момента не знам на кой цар да се кръстим. Днес е ПП, друг ден са ДБ, трети ден са ГЕРБ, четвърти ден са еди-кой си. Единствените хора, за мен, от българските политици, кой мислите, че аз най-много уважавам? Ахмед Доган“, каза той.

Бизнесменът беше помолен да коментира как би могъл да е помогнал Алексей Петров за създаването на кабинета: Как е помогнал точно?

С каратето, с какво е помогнал? Гонил си е собствения интерес, някъде да се мушне и той. Както едно време, няма да забравя, най-тежкия момент в живота, когато отидох при него за помощ, когато се случи това с моето дете, и ме гледаше от високо, каза тия: „Неща са от моя приоритет, аз гледам големите работи“.

Стефанов каза, че тогава бил помолил и шефа на баретите Филко Славов, който по-късно се самоуби. „Господ си прибира вересиите“, каза той.

„Алексей Петров, за мен се преекспонира неговата роля. Гледаше някъде все да е, както казват на жаргон „у кириза“, посочи той.

Относно „логистичната подкрепа“, той заяви: „Как? Карал ги е с автомобилите или на гръб? Логистика как? Да ги запознава няма нужда. Предполагам, че с нещо друго е съдействал ама…“

Стефанов коментира и разстрела на Красимир Каменов-Къро: „Каква политика при Къро? Лека му пръст, жалко за жената. Къро сигурно си е имал достатъчно грехове и поводи да се случи това нещо. 100%. За да отидат в една държава на хиляди километри, да те намерят и по този начин да се извърши убийството… Това е невъзможно, ако не са техни вътрешни хора“.

„Къро просто беше свикнал и живееше с тези мисли от 90-те години, с 20-30 души охрана ходеше. Купи къща до резиденцията на премиера на България. Седят 3 души пред резиденцията, пред неговата 30. В Бояна. Тоя да му се отчита, оня да му се отчита, това са неща, които трябваше да останат в миналото“, смята той.

Според него Къро нямал влияние в родната политика: „Къро да окаже влияние? Ще даде 100, 500 хил. на една пол партия? И какво ще направи?“, попита той.

„Политическият живот в България се управлява от една уличка до Правителствена болница, викат те и казват – ще правиш това, ще правиш онова“, смята бизнесменът.

Според него Бойко Борисов е най-силната фигурна в българската политика: „Тия дето го арестуваха, сега го целуват. Защото той държи ключа от бараката. Петков и Василев са чавдарчета. Борисов ги държи на къс повод“.

По думите му, народът трудно ще му повярва отново. „Трябва да си посипе главата с пепел и да прави всичко за хората. Това е възможно“, смята той.

„Президентът е един истински генерал, мъж. Друг е въпросът, че около него има хора, които не му дават най-правилните съвети. Но това не му пречи да си взима правилните решения“, коментира той.

Според него Радев не трябва да напуска през и да се занимава с политика. „Може би в последната година и половина. Зависи как ще завърши войната в Украйна“, допълни той.

Стефанов се изказва и за завръщането на Васил Божков: „Момчето събра сили и се върна. Може би защото, разчитайки на съдебната система, сега ще видим дали има промяна или няма промяна“.

„100% е дошъл, защото има някакви гаранции. Васил знае с какво може да се защити и къде са му слабите места. Затова сигурно е предпочел да излезе и да каже кое как е“, смята той.

Според бизнесмена, който дълги години се е занимавал с горива, ако „Лукойл“ се изтегли от България, ще започне масова контрабанда на горива.

„Трябва един човек със здрави гащи, като удари по масата, да каже – това така, това така. Разчитах, че Борисов ще го направи“, коментира Стефанов.

„Ако не, да идва някой друг, който да оправи тая държава“, заяви той. По думите му, в България има такъв човек. „В момента, в който го кажа, ще го ликвидират. Ще го обявят за руски агент“, обясни той.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *