0

Новото руло тоалетна хартия в хотелската стая е признак на хигиена и на това, че стаята ви скоро е била освежена или основно почистена. А в някои хотели дори сгъват края на тоалетната хартия в различни форми, най-вече на триъгълник .

 

Всъщност тази традиция произхожда от Япония. Към днешна дата е разпространена не само в Азия, но и в някои страни в Европа.

 

Какво означава триъгълникът в края на рулото на тоалетната хартия ?

Японците са изключително гостоприемен народ. Те обичат да ласкаят гостите си с най-различни жестове.

Триъгълната гънка в края на ролката тоалетна хартия означава поздрав за японците. Тя е знак, че сте добре дошли в дома им. Обикновено хартията се сгъва по този начин в тоалетни, разположени в офиси, ресторанти, барове и други обществени места.

В хотелите триъгълникът в края на тоалетната хартия има различно значение.

Това е знак, че стаята скоро е била почистена. Но защо е по-добре да не използвате хартията в този случай?

 

Този израз на японско гостоприемство поражда някои съмнения относно хигиената.

Съгласете се, че да сгънете края на хартията по този начин, трябва да държите рулото в ръцете си. В повечето случаи камериерките в хотелите носят ръкавици.

 

Въпреки това със същите тези ръкавици те не само сгъват тоалетната хартия, но и почиства стаята и тоалетната. Малко вероятно е камериерката да смени ръкавиците си, преди да сгъне тоалетната хартия.

Ето защо е по-добре да не използвате тази хартия или поне да откъснете най-горния лист от нея преди употреба.

За съжаление ситуацията не е по-различна с хавлиите, сгънати в различни фигури. Те определено радват туристите, но от хигиенна гледна точка, сгъването им по този начин не е препоръчително.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *