0

Лятото е един от най-прекрасните сезони. Но би било още по-добре, ако не бяха досадни комари и други вредни насекоми. Наред с неприятно бръмчене, много от тях носят различни болести.

Репелентите от магазина, за съжаление, не винаги са ефективни, но са и скъпи и много токсични. Децата са особено чувствителни към тях. Такива средства причиняват не само алергии, но и сърдечни заболявания, а също така и отрицателно въздействие върху нервните клетки. Затова ви съветваме да забравите за репелентите и да започнете да събирате утайки от кафе …

Как да си направим био репелент

Комарите имат много обонятелни рецептори, благодарение на които търсят източници на кръв. Това ги прави по-чувствителни към някои миризми. Например, към миризмата на дим. Ето защо, най-добрият начин да се предпазите от досадни насекоми е да подпалите кафето . Първо, то дава силен аромат. Второ, произвежда много дим.

Ако решите да седнете навън, на открита тераса или на балкон, просто поставете сухо кафе на алуминиево фолио или плоча и го запалете. Можете също да добавите смачкан дафинов лист.

Инструментът действа с гръм и трясък и е напълно безвреден за хората. Между другото помага да се отървете не само от комари, но и от мухи, мравки, охлюви и охлюви.

Споделите полезната информация с приятели: те ще ви бъдат благодарни.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *