0

Ресторанти, имоти и магазини оставя Алексей Петров след смъртта си! Проверка на „България Днес“ показва, че убитият застрахователен бос приживе притежава имущество в апетитни райони на София. Част от имотите са в кв. „Кръстова вада“, на бул. „Черни връх“ и в жк „Младост“.

Най-известен е частният квартал, построен от Алексей Петров на софийската уличка „Арарат“. Освен тузарски къщи там са изградени още частно училище и ресторант, който сега носи името „Делвите“. Кои са ВИП обитателите .

Улицата се прочува с това, че е запречена с бариера и пазена от бодигард. Дори някогашният главен архитект на столицата Петър Диков обяснява, че е законно собственикът да охранява имота си с бариера, тъй като земята е частна.

Теренът от около 35 декара до 2000 г. е съвместна собственост на Алексей Петров и съпругата му Мариана и на Валентин Шотев и половинката му Гергана. Покрай този имот Валентин Шотев се превръща в един от главните свидетели по делото „Октопод“, в което Алексей Петров е основният подсъдим, а впоследствие – оправдан.

В съдебната зала Шотев разказва, че се запознал с Петров през 1987 г., когато бил първи комсомолски секретар в МВР, тъй като тогавашната барета го потърсил, за да му се оплаче, че „старите кучета в системата“ не му дават шанс да се развива като каратист. След това двамата решили да създадат карате клуб „Атлас“, който впоследствие станал част от СК „Левски-Спартак“.

През 1994 г. двамата съдружници подписали договор с „Левски-Спартак“, за да инвестират в бившата учебно-възстановителна база на МВР на столичния бул. „Черни връх“ 107 в местността Кръстова вада, стопанисвана по това време от „синия“ клуб. В парцела с големина близо 30 дка бил построен известният ресторант „Златният телец“, както и административна сграда, в която двамата имали съвместен офис.

В един момент Шотев се оплаква, че Петров искал от него да освободи своята част от имота. Твърди, че са последвали заплахи, внесена е и жалба до Софийската районна прокуратура. В резултат разследващите образуват дело срещу Шотев за набеждаване, по което по-късно той е оправдан. След скандала, през 2016-2018 г. Шотеви и Петрови си прехвърлят собственост и уреждат отношения.

През 2019 г. Алексей Петров и жена му Мариана даряват терен от над 3 дка в „Кръстова вада“ на дъщерята на бившата барета – Диляна. Тя е родена от втората важна жена в живота на Алексей Петров – Ива Павлова, която и досега върти част от бизнеса на екссъветника в ДАНС. Петров има и щерка Иглика от официалната си половинка, но тя живее в чужбина. Както вестникът писа, именно двете жени и двете дъщери се очаква да поделят авоарите на разстреляния бос.

През 2018 г. Петров купува два съседни апартамента в блок на бул. „Черни връх“, сочи проверка в Имотния регистър. В района той става горд собственик на двуетажна административна сграда. В кв. „Малинова долина“ притежава апартамент от 120 квадрата с мазе.

Някогашната барета не пропуска да се обзаведе с имоти в един от най-бързоразвиващите се квартали на столицата „Младост“. Той се сдобива с парцел от 1 декар на бул. „Александър Малинов“, а също и магазин на третия етаж в сграда на главния булевард в квартала.

В „Младост 2“ Алексей Петров притежава мезонет, включващ няколко апартамента, с голяма тераса. В източния квартал босът решава да развива и ресторантьорски бизнес. На името му са записани 259 кв. м.. ресторант в „Младост 2“. Освен това той движи и друг ресторант – „Златният телец“, от 388 квадрата в „Кръстова вада“.

Предполага се, че авоарите тепърва ще се разпределят между наследничките. Макар и с официална съпруга и любовница, от които има дъщери, Алексей Петров е гръмнат, докато е с нова тръпка. Килърът на Витоша ги пресреща с тенис треньорката Мирослава Михайлова. Жената оцелява от куршумите и успява да даде насоки за наемника.

Съседи

В малкия частен рай, изграден от Алексей Петров на ул. „Арарат“, през годините съжителстват известни имена като Антон Петров-Хамстера, Филко Славов – бивш шеф на отряда на баретите, Никола Филчев – бивш главен прокурор, Борислав Борисов, ректор на УНСС и съветник на българския президент. Те живеят в къщи от по над 250 квадрата. Съседи са им и други бивши барети, които обитават луксозен блок.

Къщите на Никола Филчев и Алексей Петров са съседни. Другият съсед на Алексей е Филко Славов. Идилично съжителство между гангстери и висши държавни служители, коментират наблюдатели.

Още няма заподозрян

Засега няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, каза пред журналисти вчера министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той допълни, че в момента не се работи по версията за политическа следа в това убийство, но подчерта, че всички версии се проверяват и тази не е изключена. Има много обстоятелства, които ежедневно излизат и ние проверяваме, увери министърът. Никога не съм виждал този човек, отговори той на въпрос познавал ли е бившата барета.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *