0

Оказва се, че кръвната група на родителите влияе върху интелигентността и другите способности на детето.

Според учени от Детския здравен център на Станфордския университет (САЩ), децата, родени от майки с кръвна група О, имат по-висок коефициент на интелигентност.

Ето как го обясняват. Майките с група О имат по-нисък шанс за зачеване заради спецификите на яйцеклетките им. Бебетата, родени от тях, по правило се раждат здрави.

Кардиолози: Тази кръвна група е с най-нисък риск от инфаркт и тромбоза

Освен това изследванията показват, че такива деца се адаптират по-добре към външни условия. Техните мозъци са гъвкави, имат по-добра координация на тялото и по-висок коефициент на интелигентност. Освен това са и по-талантливи. Много от тези деца правят големи крачки в музиката, литературата и хуманитарните науки.

В Япония питането за кръвната ви група, когато се срещате с някого, е обичайно нещо. Много хора там вярват, че характерът на човека зависи от това. А книгите на японски автори за това как този показател определя личността са най-продаваните книги в страната.

Според тях хората с първа група (нулева) са любопитни, щедри, но и упорити. Втората група се състои от хора, които са чувствени, перфекционисти, но прекалено тревожни. Собствениците на третата група са весели, но ексцентрични и егоистични. А с четвърта кръвна група хората са артистични, но загадъчни и непредвидими.

Интересен факт е, че дори децата в някои японски детски градини са разделени по кръвна група. А женският отбор по софтбол, който спечели златото на Олимпиадата в Пекин, тренира всеки играч поотделно според теорията за кръвната група.

Кръвната група в Япония може да повлияе на решенията за наемане на даден служител на работа и много хора не харесват това. В страната дори се появи терминът „бура-хара“. Това се нарича дискриминация по кръвна група.

Учените предупреждават: подобни теории нямат нищо общо с науката освен ако не са проведени конкретни проучвания в определен аспект.

Интересна е и теорията на Питър Д’Адамо класифицира хората според кръвната им група и дава препоръки за тяхната диета.

Хората с група О (I) са потомци на най-древната популация на ловци и събирачи, така че диета с много месо и зеленчуци/плодове е обичайна и здравословна за тях. Зърнените храни и млечните продукти не са подходящи за тях.

Група А (II) се появяват по време на разцвета на земеделските цивилизации, те се нуждаят от по-малко месо и повече зърнени култури.

Носителите на група B (III) са потомци на номади, те са по-запознати с млечни продукти, яйца и риба.

Хората с група АВ (IV) са смесена група и съответно за тях се препоръчва разнообразно хранене.

Още: Лекар разкри от какви заболявания страда всяка кръвна група

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *