0

След като получи огромна гласност буквално за часове, случаят с двете разменени бебета в болница „Шейново“ привлече и интереса на медиите, които побързаха да отразят версиите на двете майки, както и на болницата в лицето на директора й, д-р Румен Велев.

Въпреки уверенията на лекарите, извършили преглед на разменените дечица, че всичко е наред с тях здравословно, все пак се оказа, че едно от бебчетата живее в крайно неподходящи битови условия. Това сочат кадри от репортаж на „България он еър“.

Малката Ванеса, за която биологичната й майка твърди, че неправомерно е отнета от нея след раждането й през септември в столичната АГ болница „Шейново“, а в ръцете й е връчено детето на другата родилка – Севда Михайлова, расте в дом със счупени прозорци , мръсен двор, пълен със смет и висящи кабели.

циганска къща

Въпросната Михайлова от ромски произход, която настоява, че детето е нейното и че няма представа „защо така се е случило с другата жена“ и бебето й, не отказва ДНК експертиза на себе си и детето, но още в първия й разказ пред журналистите лъсна потенциална лъжа:

Тя твърди, че е кърмила пеленачето (вече на 3 месеца), докато в двора на къщата, която обитава семейството, се търкалят празни кутии от използвано адаптирано мляко.

битови отпадъци

Севда твърди, че детето, което е прибрала в дома си, е същото, родено от нея няколко дни по-рано, и не е разменено с ничие друго.

До момента самоличността на майката, усъмнила се в генетиката на другото бебе и впоследствие доказала страховете си чрез ДНК експертиза, не е известна.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *