Ние сами си убиваме бъбреците: 10 пагубни навици, които трябва да забравим завинаги

3D Раница Batman, Черен, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Промоционален комплект Disney Minnie, 2 Части, Раница, Мешка

24.9лв.

Детска престилка с шапка за готвене My Little Pony, 2 части, 100% Полиестер, Многоцветна

17.3лв.

Алуминиева бутилка за вода Spiderman, С капак, Пластмаса, 500 мл.

14.9лв.

Поларено одеяло Frozen, 100% Полар, 130 x 170 см.

28.3лв.

Кутия за съхранение на играчки Disney Frozen, Синя, 100% Полиестер, 31 см.

38.3лв.

Кош за съхранение Paw Patrol, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

3D Раница Spiderman, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Възглавница Paw Patrol, Сива, Цифра 3, 100% полиестер, 40 x 40 см.

15.4лв.

Кош за Съхранение на играчки Spiderman, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

Бъбреците са орган, който се счита за един от най-важните в човешкото тяло, припомня trg.

Те имат изключително трудна задача – почистване на кръвта от всички видове токсини, микроби и инфекции. Бъбреците също така регулират водния баланс на организма, кръвното налягане и производството на червени кръвни телца. Списъкът продължава и продължава, но нека се замислим как, за съжаление, подценяваме работата на тези органи.

Има някои навици, които повечето от нас имат, но не се замисляме за тяхната вреда. Трябва обаче да се ​​отървем от тях, за да защитим бъбреците и себе си от болести. В края на краищата, както се казва: „Човек е здрав само ако бъбреците му са здрави .“

Вредни навици за бъбреците

Алкохол и тютюнопушене

Отдавна и много пъти е доказано, че пушенето и употребата на алкохол имат неблагоприятно въздействие върху здравето. Лошите навици влошават работата на бъбреците, тъй като те не могат да се справят с големия брой токсични вещества в организма. Само във филмите всички пушат и пият и това изглежда добре, но в реалния живот тези навици бавно ни убиват. Помислете за това в момента, в който запалите следващата цигара или отворите бутилка алкохол.

Липса на сън

Факт е, че клетките се обновяват през нощта. Ако постоянно не получавате достатъчно сън, този процес не се завършва напълно, което скоро може да доведе до нарушаване на органите ви. Забравете за абсурдната фраза: “Сънят е за слабите!”.

Пиенето на голямо количество кофеин

Кофеинът, който се намира в кафето и различните безалкохолни напитки, е вреден в големи количества за целия организъм и особено за бъбреците. Има силни диуретични свойства, дехидратира организма и причинява бъбреците да работят „на празен ход“, което създава допълнително бреме за тях.

Пасивен начин на живот

Често, особено по време на дълга работа на компютър или в едно положение, се случва да навредите на бъбреците си. За да възстановите правилното кръвообращение, направете малко тренировка или гимнастика на всеки час. Редовните упражнения ще предотвратят и появата на камъни в бъбреците.

Дефицит на витамин В6

За да функционират бъбреците перфектно, трябва да се консумират средно по 1,3 ml витамин В6 дневно. Той се среща в пилешкото, рибата, картофи и много плодове, с изключение на цитрусите.

Ненавременно изпразване на пикочния мехур

Постоянното задържане на урината в пикочния мехур може да доведе до бъбречна недостатъчност и инконтиненция. Затова помнете правилото: „Ако ви се ходи до тоалетната, направете го веднага!“.

Излишък от натрий

Основният източник на натрий за хората е готварската сол. Но ако злоупотребявате, тогава бъбреците ви, като основен регулатор на метаболизма на водно-солената система, не могат да се справят с работата си. Дневният прием на сол за възрастен е до 5-6 грама. Съветът е: не прекалявайте с осоляването на храната – бързо ще свикнете и ще усетите дори по-добре вкуса ѝ.

Безразсъдни диети

Доста диети, които уж са предназначени да свалите бързо килограми, всъщност лишават тялото ви от полезни вещества. В резултат на това се получават двоен удар: от една страна, кръвта се филтрира с дисбаланс, а от друга – дори не получават полезни вещества.

Излишък на протеин

Протеинът не може да се натрупва в организма, като мазнините. Следователно, многото протеини също увеличават натоварването на бъбреците. Ако бъбреците не се справят с отстраняването на тези продукти, тогава може да се образуват камъни.

Пиене на недостатъчно количество вода

За правилното функциониране на бъбреците, като всички органи, е необходимо да се пие достатъчно вода. Водата буквално изхвърля цялата гадост от тялото ви!

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.