0

Аналгин и йод при болки в ставите и гърба

Това е рецептата на баба ми, която я правеше, когато „я въртяха“ ставите (така казваше тя, а това означаваше, че я болят), за да облекчи болката.

Рецептата е наистина проста, но много ефективна. Реших да я споделя с вас, ако на някой му потрябва.

Ако имате болки в ставите, имате усещане за „тежест“ в краката, стари наранявания и други подобни – тази смес може да замени скъпите гелове и кремове.

Необходими съставки:
300 мл. алкохол (или ракия)
100 мл. йод
10 таблетки аналгин (аспирин)

Приготвяне:
Смесете алкохола с йода и добавете стритите таблетки аналгин.

Разклатете бутилката или буркана и го оставете на тъмно за 21 дни. След като този период изтече може да използвате средството.

Употреба: Мажете болните места или нанасяйте компрес. Не пийте!

Това средство помага за лечение на артрит, остеоартрит, болки в гърба и всичко, свързано със ставите, костите и мускулите.

Още рецепти:

Нашето семейство отдавна е скептично настроено към незалепващите покрития на съдовете. Имаше (и все още има) толкова много слухове за тях, че понякога те е страх не само да не ги надраскаш, но и изобщо да ги пипнеш с шпатула. Най-удивителното е, че за да не загори храната, трябва да прибягвате до трикове дори когато използвате тигани с тефлон.

Както се оказа, незалепващото покритие не спасява от прегаряне, а само от залепването на храната по повърхността. И това се вижда най-добре в този пример с най-обикновените бъркани яйца. В тази статия ще научите защо винаги слагам кубчета лед в тигана всеки път, когато пържа яйца .

кубче лед в тигана
Пържене с лед

В миналото, когато правех омлет или бъркани яйца, винаги се сблъсквах с проблема с равномерното изпичане. Харесва ми, когато белтъкът е равномерно изпечен отгоре, отдолу не загаря, а жълтъците остават течни.

неравномерно пържене

Това обаче е невъзможно, поне на мен никога не ми се е получавало – или изгаря отдолу, или остава сурово отгоре, или пък жълтъкът се втвърдява напълно. Някои решават проблема като сложат капак и намалят температурата, но това значително забавя времето за готвене, а сутрин имаш най-много 10-тина минути за приготвяне на закуската.

Е, аз открих своя трик за равномерно приготвяне на яйцата, при това за нула време – просто пуснете кубче лед в тигана!

шепа лед
Как да гарантираме, че яйцето няма да загори

И това се отнася не само за бърканите яйца, но и за други пържени храни. Омлети, кюфтета, пържоли, риба и дори чийзкейкове попадат в тази категория. Това важи особено за ястия, които са известни с това, че нямат време да се изпекат отвътре.

Ако добавите малко вода и покриете тигана с капак, пространството вътре ще се запълни с пара и процесът на готвене ще се ускори. Самото ястие няма да изгори по този начин и ще започне да се готви по-равномерно: отдолу – благодарение на тигана, отгоре – поради ефекта на парата.

Защо лед? Проблемът е в несъвместимостта на вода и масло. По-точно вода и врящо олио. Вероятно сте чували за този експеримент по физика повече от веднъж и може би дори сте го виждали. Ако добавите малко вода към горещ тиган с олио, то веднага започва да съска, да пука и рискувате изгаряне.

Първо, това е доста опасно. Второ, малко хора искат да мият печка, опръскана с мазнотия. Вместо това просто вземете кубче лед и го поставете върху пържените яйца. Водата ще започне да се изпарява равномерно с минимален контакт със самото олио.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *