0

Според много туристи Албания е несправедливо пренебрегвана лятна дестинация.

Албания се превърна в пълен хит сред потребителите в Тик Ток, особено сред тези от британския пазар. Експертите в областта на пътуванията посочват, че Албания може да благодари на социалните мрежи за популярността си това лято.

„Звездите на социалните мрежи са тук и Албания се възползва от това“, каза Ел Мар, представител на британския туроператор, пред The ​​Times, цитирани от „Блиц“.

„Хората са виждали Албания на снимки, чували са за нея и са разбрали, че е красива страна заради нейните брегове и естествена красота“, добави тя.

Сред най-популярните дестинации в TikTok е курортът Ксамил в Йонийско море, а клиповете, направени там, са гледани над 60 милиона пъти.

Потребителите на социалните медии не разбират как това е занемарено място предвид красивата природа, а струва много по-малко от подобни места в Хърватия и Гърция.

„Това всъщност е Гърция, но струва много по-малко. Плажовете са красиви, винаги чисти и има безплатни шезлонги. Наистина е спокойно и не е претъпкано с туристи. Храната е страхотна и виното е евтино“, пише един потребител.

„Имате планини, плажове, красиви села… Толкова малка страна, а има всичко. Освен това е една от най-достъпните страни, в които съм бил, страхотно е и можеш да минеш със скромен бюджет“, каза друг TikToker.

Що се отнася до цените, български туристи посочват, че там чаша вино там струва около 3-4 лева, бира – 2 лева, докато цената на пълното хранене в ресторантите варира от 20 до 50 лева.

Тези ястия обикновено включват морски дарове, както и напитки и различни тестени ястия.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *