0

В студения сезон кашлицата става чест и много неприятен гост за всички, който, ако не се лекува навреме, изтощава човек, не му позволява да живее пълноценен живот.

Когато се появи кашлица, не трябва веднага да бягате в аптеката за скъпи лекарства и сиропи, които много активно се рекламират в телевизионните реклами! В края на краищата има много народни средства за тази напаст, които ще бъдат много по-евтини, по-ефективни и по-безопасни както за възрастни, така и за деца!

1) Смесете солта с меда в съотношение 1:1,  залейте зелев лист с вряла вода и веднага го натрийте с получения състав, нанесете горещо върху гърба или гърдите, като избягвате областта на сърцето. Покрийте с фолио и завийте с топла кърпа. След известно време листът от зеле може да се отстрани, тъй като лекарственият състав вече се абсорбира в кожата.

2) При задух и силна кашлица крушите (варени или печени) значително ще помогнат за облекчаване на възпалението и ще улеснят дишането . Ако направите отвара от сушени круши, тогава това чудесно лекарство лесно ще помогне за сваляне на температурата и ще утоли жаждата на пациента. За приготвяне на чаша сушени круши се заливат с 500 мл. вода и се вари 20 минути. Настоявайте в топла плътна кърпа за 4 часа. Вземете половин чаша, 4 пъти на ден. За предпочитане преди хранене, за половин час.

3) Превърнете 2 банана на пюре,  сварете с 200 мл. вода за 10 минути. След това добавете мед към прецедения състав и консумирайте топло.

4) Фурмите също ще помогнат да се отървете от сухата, изтощителна кашлица!  10 плода се варят половин час с 500 мл. вода. Вземете горещ. Или сварете в мляко (200 мл) 7-8 плода.

5) Прекрасен лек и при най-силната кашлица – стафидите!  30 гр. накиснете стафидите в преварена, не гореща вода за 45 минути. След отлагане в гевгир. Преди лягане яжте тази стафида с мляко.

6) Ако детето има силна кашлица, пригответе следния лек:  настържете моркови, ябълка и 1 глава лук в съотношение 1: 1: 1, смесете там мед (2 супени лъжици) и дайте на детето 5 пъти на ден ден. Давайте само когато е топло.

7) Натрийте ябълка,  лук на ренде, добавете мед там в съотношение 2: 1: 2, за възрастни, вземете това лекарство за кашлица от 4 до 7 пъти на ден, топло.

8) Ситно нарязани 10 глави лук  и една глава чесън. Тази смес се вари в 500 мл. прясно мляко до пълно омекване. След това се добавят мед и мента. Влива се в продължение на един час и се филтрира добре. Няколко супени лъжици на ден ще ви отърват много скоро от силната кашлица. В хората това лекарство се нарича още Огнено мляко.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *