0

Токсичните взаимоотношения унищожават хората. Само причината не се открива веднага и не винаги, особено когато не искате да видите корена на злото в партньора си.

Но трябва да знаете знаците не само за да определите някой виновен, но и за да се предпазите.

Ето няколко признака на връзка, която обществото сега нарича токсична.

Първи признак: В началото всичко изглежда наред

Отначало се развива силно приятелство и скоро дори не забелязвате как започвате да изпълнявате част от отговорностите на партньора си, защото „нещо се объркало“ с него. В същото време, прекарвате времето си на почивка или жертвате други планове.

И когато работата е свършена, вашата работа остава незабелязана.

Втори знак: За вниманието

Вниманието в такива отношения присъства, но някак специално. Когато започнете трезво да оценявате ситуацията, това става ясно, но до този момент всяко малко нещо се счита за събитие.

Всъщност такива хора извършват незначителни действия. Например, евтина картичка или дрънкулка, подправена с романтична история, е необходима само за следващия път, когато партньорът ви има нужда от нещо.

Трети знак: Интерес

Такива хора проявяват много странен интерес към вас. Те се запознават, уточняват подробностите, но след това не обръщат внимание на тези подробности.

Това е така, защото всъщност те или той се интересуват само от момента на ползата, тоест доколко ще си полезен, ако нещо се случи.

Четвърти знак: Инициативност

Просто гледайте кой започва пръв. Ако винаги инициирате срещи и първи предприемате стъпки за поддържане на връзката, най-вероятно те не ви казват нещо.

Какво да правя

При най-малкото подозрение експертите съветват не бързате да изпълнявате исканията на такива хора. Измислете причина да забавяте времето и претеглете ситуацията.

Хората, които не знаят как да казват „не“, може да се нуждаят от професионална помощ. Но най-важното в такава ситуация е да спрете навреме.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *