0

Изварата е важен продукт за организма. Изварата съдържа калций, който е важен за костната тъкан. В допълнение, изварата често се използва в диети за лечение на затлъстяване. Лекарите предписват храна с извара за подобряване на здравето.

Заслужава да се отбележи, че изварата е необходима за поддържане на здрави коса и нокти, има страхотен ефект върху кожата. Изварата е необходима и за репродуктивната система. Съдържа желязо, което е ценно за хората. Не е препоръчително да изключвате изварата от диетата си. Струва си да знаете как да приготвяте ястия от извара по разнообразен и вкусен начин.

Ще ви покажем как да си направите рулца с извара.

Необходими продукти:

  • Извара – 600 г;
  • Тънък лаваш – 2 бр.;
  • Яйца – 2 бр.;
  • Захар – 4 супени лъжици;
  • Ванилова захар – 1 ч.л.;
  • Стафиди – 60 г;
  • Мляко – ½ с.л.

Начин на приготвяне на рулца от извара:

Изсипете захарта и ваниловата захар в изварата, разбийте яйце и го сложете. Отделете жълтъка от белтъка на едно яйце и сложете белтъка в изварата. Разбийте изварата с потапящ се блендер до гладкост. Стафидите се заливат с вряща вода за 5 минути, след което се поставят върху кърпа и се подсушават.

Изсипете стафидите в сместа на изварата и разбъркайте. Нарежете лаваша на квадрати с размери приблизително 10×10 см и поставете пълнежа от единия ръб. Завийте изварата вътре в лаваша. Поставете рулцата върху лист за печене. Смесете жълтъка с млякото и намажете всяко руло. Печете рулцата на 190 градуса за 10-15 минути. Можете да направите рула не само със стафиди, но и с други плодове, шоколад, ядки. Получава се ароматен, сладък бърз сладкиш за чай.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *