0

Зрител на Нова телевизия изпрати в рубриката „Моята новина” клип, на който се вижда как гневна учителка от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов” в град Пирдоп удря ученици с кошче за боклук по време на час.

„Разбира се, това е абсолютно еднократен случай. Няма подобен друг инцидент в училището, случва се за първи път. След проверка установихме една неадекватна реакция на педагога да се справи със създадена ситуация в класната стая“, каза в „Здравей, България“
директорката на училището Павлина Ценова.

 

„След проучване стана ясно, че е резултат от ученическа провокация, което не е видно от клипчето поради неговата краткост и това малко изкривява обективната ситуация”, добави тя.

По думите й учителката все още е в процедура по уточняване на казуса. „Предприети са мерки. Тя има право на личен избор да напусне, но това ще бъде един доброволен акт и нейно лично решение”, заяви директорката на гимназията.

 

„Колежката няма никакво право да проявява подобни форми на неадекватност. Не приемаме, че само учителката има вина, тя е била обект на провокация”, каза още Ценова.

 

 

Източник: flagman


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *