0

Със сигурност сте чували за риалити предавания за отслабване, по време на които хората губят десетки излишни килограми и претърпяват екстремни трансформации в реално време. Такива проекти са популярни и се снимат в много страни по света.

В САЩ например по телевизията се излъчва шоуто “My 600-lb Life”. През 2015 г. в него участва жена на име Чарити Пиърс , която по това време тежеше повече от 350 килограма .

На ръба на промяната

Когато Чарити Пиърс се присъедини към шоуто, тя беше на 39 години. Американката излизаше с 22-годишния Тони и отглеждаше дъщеря ir Чарли, която беше тийнейджърка. Заради тях и болната си майка жената решила да се погрижи за здравето си и си записала час при хирург.

Чарити

Чарити Пиърс с дъщеря си и приятеля си

снимка

Телевизионно шоу

След като д-р Юнан Нозарадан я преглежда, той издава разочароваща „присъда“: пациентката може да умре по всяко време не само поради критичния стадий на затлъстяване, но и поради язви, нарастващи по цялото тяло. Успяват да се отърват от последните благодарение на хирургическа интервенция, но за стомашен байпас Чарити първо трябва да отслабне по естествен път. Тогава тя решава да участва в проекта My 600 Pound Life.

Нов живот и нови предизвикателства

На Пиърс й е по-трудно, отколкото на другите участници, защото е изправена пред невъзможна задача: да се отърве от невероятните 120 килограма. Останалите доброволци имат по-скромни цели. Освен това майката на Чарити умира през 2015 г., след като не успява да победи безмилостния рак.

39-годишната американка се подлага на диета, съставена от висококвалифицирани диетолози, спортува редовно и ходи на прегледи по лекари. Тя разбира ужаса на положението си и продължава да върви към целта си.

Чарити Пиърс килограми

Чарити Пиърс

снимка

Рамка за телевизионно шоу

Предпочитам да умра, отколкото да живея така

Благодарение на новия си начин на живот и диета Чарити успява да отслабне до 225 килограма, което се смята за приемливо за животоспасяваща операция за намаляване на стомаха. Общата й загуба на тегло след участие в риалити шоуто и операцията е повече от 200 килограма.

След проекта

Вдъхновена от своята трансформация, Пиърс се връща при младия си любовник и дъщеря си, но отново е изправена пред жестоката реалност: младият й приятел е заминал… заради сестра й. Предателството разстройва Чарити: тя започва да търси утеха в храната, алкохола и пушенето. Няколко седмици по-късно силата на духа все пак се събужда в жената, въпреки новината за бременността на сестра й. Чарити Пиърс се отказва от лошите навици и продължава да следва заповедите на здравословния начин на живот.

Чарити Пиърс приятел

Чарити Пиърс

снимка

Рамка за телевизионно шоу

2020 също е трудна година за американката: преди Коледа тя е диагностицирана с рак на бъбреците. „Тази новина ме съсипа, защото майка ми почина от рак на мозъка “, написа тя в личния си блог.

На 2 март същата година отстраняват бъбрека на Чарити Пиърс, за да се избегне увреждане на съседните органи от раковите клетки. Жената напълно се посвещава на възстановяването и лечението си, така че рядко се свързва с фенове. Дъщеря й Чарли по-късно съобщава, че майка й „се справя страхотно“.

Чарити Пиърс отслабва

Чарити Пиърс

снимка

Рамка за телевизионно шоу

Верните фенове подкрепят Чарити Пиърс, пожелават й бързо възстановяване и изразяват възхищението си: „Много съжалявам, че трябва да преминеш през всичко това. Моля се за твоето здраве и продължителен щастлив живот”, „Имаш невероятна сила на духа!”, „Вие сте вдъхновение. Много хора ви обичат и ви съчувстват“, „Наскоро научих за вашата история и се вдъхнових от нея. Вашата устойчивост е невероятна. Изпращам ви молитвите си“, „Погрижи се за себе си“, „Много се гордея с теб“.

Между другото, дъщеря й също е диагностицирана със затлъстяване в младостта си. Примерът на майката на Чарли я вдъхновява, така че тя започва да внимава какво и в какви количества яде и да спортува. Неотдавна младото момиче се омъжи и стана майка на две деца.

Чарли Пиърс бебе

Чарли Пиърс със съпруга и бебето си

снимка

Социална медия

Чарити Пиърс баба

Чарити Пиърс стана баба

снимка

Социална медия

Сега 48-годишната Чарити тежи малко над 100 килограма. Тя прекарва време с любимите си хора и се радва на щастието да бъде баба.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *