1
Може ли и трябва ли да се носят чужди дрехи? Някога дадената от царя за награда дреха, била не само награда: тя носела късмет!

Защото е носена не от някого другиго, а от самия цар, облечен във върховната власт! И част от това величие е преминало с дрехата на този при този, който е станал неин собственик. От векове дрехите преминават от по-големите към по-малките деца. Това не се смятало за неправилно. Нещо повече, често по-малките мечтаят да поносят “потресаващите” обувки на по-големите си сестри или “убийствения” пуловер на брат си. Работата е там, че дрехата на възрастните почти винаги е привлекателна за децата. Няма дете, което да не е шляпало в мамините обувки с токчетата или не е твърдяло, че краката му са пораснали и му е удобно в обувките два-три размера по-големи.Привлекателността на облеклото и особено на обувките на родителите, е в енергетиката на майката и бащата, най-необходимата енергия, която практически винаги не достига.

Доколко е полезно това и каква роля играе? Детето получава необходимото енергетично подхранване, а собственикът на дрехата нищо не губи, отдавайки останалите върху тази вещ излишъци, от които повече не се нуждае.

Има и друга страна на явлението – приемайки чуждата енергетика, възприемчивото дете започва да прилича на този, от когото се “храни”. Ако това са родителите, тогава всичко е естествено. Детето във всеки случай прилича на своите предци: играят роля и генетиката, и възпитанието.

По-големите деца дават дрехите на по-малките – това също е нормално: едно семейство, общ егрегор. Има само едно “но”: дрехата, която е лежала няколко години неизползвана, е енергетично непригодна! Добре е, ако притежавате определена чувствителност и усещате “непригодността” на старото.
С редки изключения (любимите “щастливи” рокли или блузи) вашите вещи, които не са носени четири-пет години (според други източници – дори и две години), предизвикват чувство на досада. Законите на фън-шуй призовават да се избавите от всичко старо. Смята се, че “складът” със стари дрехи пречи на богатството в дома, на здравето на членовете на семейството и дори на доброто настроение. Проверете! Като се избавите от старите ненужни дрехи, ще засияете. Ще започнете да дишате по-лесно.Изключение прави “бабиният сандък”. Вещите, които са лежали десетки години, вече са разпръснали “негатива”.

И не просто е приятно да облечете старите дантели, шапка или рокля от отдавна забравените времена, а дори е полезно. Често такава вещ носи неочакван късмет.
Но всичко това са вътрешносемейни отношения. Ами ако ви помолят “да поносят” нещо? Или е студено и давате жилетката си? Или временно се преобличате в нещо чуждо?
Нито прането, нито химическото чистене превръщат чуждата вещ в “своя”. Дори да е била на вашата майка и сестра (но не син и мъж). Носещият чужда дреха става носител на енергията на собственика й и в известна степен започва да прилича на него. А чуждите обувки даряват вече не енергетика, а съдба – чужда съдба! Ако сте напълнели, отслабнали или дрехата за вас е морално остаряла, избавете се от нея.

Предложете я на близки, отнесете я в църквата или в детски дом и не се безпокойте за “обратно” влияние. Изключение правят завистливите и лошите хора, но на тях е по-добре нищо да не се дава. При наличие на безпокойство обаче напръскайте даваните вещи със светена вода, която ще ви защити от обратна реакция.
Няколко думи за дрехите втора употреба. Ако дрехата ви става, чувствате се в нея комфортно, украсява ви – носете я със здраве! Ако ви пречи “непонятно какво” – тази дреха не е за вас.

 

И едно заклинание против прихващане на чужда негативна енергия:

Трябва да завържете и развържете ръкавите на дрехата, а след това три пъти да кажете: “Каквото завързах, така и развързах”. Взимайте от щастливите, успелите, силните, от тези, на които искате да приличате! И действително ще станете по-умни, енергични и успели. И обратното – пазете се от неудачници, болни и нещастни.

Източник : girl.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

1
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *