3

След като разгледате стаите на този скромен английски дом , ще забележите, че той не изглежда особено богат. Прясно варосани стени, частично напукана мазилка на тавана, метални легла, ръчно правени килими…

Трудно е да се повярва, че тук живее заможно семейство.

Собственичката е професионален дизайнер на обувки, а съпругът й управлява няколко консултантски фирми.

Преди това те са живели в Нотинг Хил, елитен район на Лондон. Живеели в охолство, в комфортен апартамент, с интересна работа и бурен живот в столицата на Англия. Какво още е необходимо за щастието?

„След като децата ни (имаме пет) пораснаха, съпругът ми и аз решихме, че е време да уредим собствения си живот. Избрахме скромен дом на тихо място, за да го напълним с вещи, скъпи на сърцата ни, които сме събирали в продължение на много години съвместен живот“, споделя Пенелопе.

Решението им се спира на уютна къща в Бърфорд, малък град, който прилича повече на село. Тук има само 1400 жители, сред които Пенелопе и нейният съпруг сега живеят.

Двойката живее сама, но често ги посещават деца и семейства. В интериорния дизайн Пенелопе се е опитала да използва само антични предмети.

И така, нещата в къщата им са или предадени от роднини, или дарени от приятели, или закупени в антикварни магазини. Единственото ново нещо в къщата е спалното бельо.

Предлагаме ви да разгледате интериора.

стара къща Англия

Стопанката на къщата посреща гости на прага на своя уютен дом. Къщата била в добро състояние, за нея са се грижили бившите й собственици в продължение на 60 години.

Въпреки известно износване, къщата е пълна с интересни и уникални детайли.

В кухнята например са запазени антични маси, столове и скринове от предишни собственици, които идеално се вписват в представите на Пенелопе за дизайн.

интериор английски дом

кухня интериор Англия

трапезария английски стил

Холът също е проектиран в уникален стил: на пода има античен килим, донесен от Испания, коженият стол е истинска рядкост, а лампата на масата е направена от ръцете на тъста на Пенелопе.

интериор стар дом

уютен английски интериор

Над камината виси картина, подарък от родителите й, изобразяваща дъба, който Пенелопе е виждала като дете от прозореца на стаята си.

уютен английски интериор

Къщата винаги е шумна и весела благодарение на честите гости. Две стаи на приземния етаж са обединени в голяма всекидневна за семейни вечери.

английска трапезария

Собственичката особено харесва тази всекидневна с нейния ретро килим, прасковени стени, розови завеси и диван от предишните собственици, които Пенелопе актуализира.

Трапезарията също запазва оригиналния дизайн с каменни подове и печка на дърва.

всекидневна със син килим

Домът разполага с три спални, включително луксозен основен апартамент. Пенелопе избира собствени нюанси за стените, например в спалнята тя използва смес от бои, за да създаде „сянка на ревен“.

спалня в английски дом

В банята собственичката пребоядисала няколко пъти стените, докато постигне желания нюанс на жълтото.

баня с жълти стени

Точно до нея, на втория етаж, има компактна съблекалня, където всички тоалети са спретнато подредени. Собственичката на къщата е вложила много работа в декорирането на това пространство, внимателно подбирайки цветове, шарки и декоративни елементи.

английски интериор спалня

Също така на втория етаж има две малки, но уютни спални за гости.

малка спалня в английски дом

Едната е оборудвана с две единични метални легла, върху които се създава ефект на пластове: различни килими и покривки са нахвърляни върху тях, създавайки уютна атмосфера.

стълбище стара къща

спалня железни легла

Другата спалня разполага с просторно двойно желязо легло, което придава особен чар на стаята.

дърва за огрев

спалня с тръбно легло

С това приключваме нашата кратка обиколка на къщата. Оставете вашите впечатления в коментарите. Хареса ли ви тази къща? Или не отговаря на вашия вкус?

Ето как изглежда един уютен дом в живописно английско село. Благодарим ви за вниманието и интереса към нашата история!

Редактор: Петя Иванова

Харесайте и Споделете с вашите приятели!

3
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *