0

Цялата реколта в смолянското село Славейно е напълно унищожена.

Всичко, което е било засадено в градините от жителите на селото, вече не съществува.

Село Славейно се намира по поречието на река Малка Арда на надморска височина от 1150 м. Славейно е на около 35 км от град Смолян.

Градушката и поройния дъжд са предизвикали и свлачище в селото.

На много места има и тежки поражения върху инфраструктурата.

Градушка и проливен дъжд унищожиха посеви на жителите в смолянското село Славейно, каза за БТА Милена Апостолова – жител на селото.

Всичко е унищожено, кой каквото има в градините – домати, краставички, тиквички, фасул, цветя, добави Апостолова.

Пътят към една от махалите в селото е затворен заради свлачище. Паднала е и подпорна стена под един от дворовете. Нанесени са щети върху инфраструктурата в селото.

Градушката е валяла около час и всичко е било бяло. На места все още има неразтопени ледени зърна, посочи още Милена Апостолова.

Интензивна градушка падна и в Ивайловград. Съобщава се за щети върху селскостопанските култури, къщите и автомобилите на живущите.

Опасността от леден дъжд не е отминала, предупреждават метеоролозите. 

„Днес, 21 август, атмосферата остава неустойчива. Главно в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. 

Над Източна България ще преобладава слънчево време, но на отделни места и там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в западните райони ще се ориентира от северозапад”, гласи прогнозата на Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ).


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
novinarsko-admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *