0

 

Синът ми купи малък апартамент за майка си в пенсионна възраст в къща до неговата. Според клиента майка му е жена с характер и апартаментът трябваше да се превърне в истински еталон за уют и комфорт, за да задоволи високите й изисквания.

Коридор преди ремонт

Жилището беше в окаяно състояние, което наложи демонтиране на всички стари облицовки от стени, тавани и подове.

Кухня преди ремонт

Особени трудности възникнаха при премахването на старата блажна боя от таваните.

След неуспешни опити да се справя с него с ръчни и електрически инструменти, се наложи да използвам различни смеси за отстраняване на боя, докато бетонната основа беше напълно почистена.

Преградата между стаята и коридора е премахната, а на нейно място е монтирана нова конструкция от гипсокартон, в която е вградена секция от шкафове. Подменихме ел. инсталации, радиатори, врати, обновихме и водопровода.

стая

Стените и таваните бяха изгладени с мазилка и шпакловка, след което боядисани в същия тон, включително и лайсната на тавана, за да се създаде единна стилна визия.

Подове

В коридора и кухнята е положен гранитогрес, а в хола е положен паркет. Фугите между различните подови настилки бяха внимателно запечатани със силиконов уплътнител.

Кухня с балкон преди ремонт

След големи промени, кухнята придоби изцяло нов облик. Всички мебели бяха изработени по поръчка, за да отговарят идеално на нуждите и размерите на пространството.

Тъй като газът в кухнята беше спрян, решихме да не инсталираме врата, което направи интериора по-отворен и по-лек.

Минимализъм и функционалност

В интериора преобладават светлите цветове, а самото обзавеждане е решено в лаконичен стил – нищо излишно, само най-необходимото.

Баня преди ремонт

В къщите от тази серия банята е вградена в отделна кабина с дървена ламперия по стените и тавана. С премахването на тази ламперия се разшири помещението с 20 см, което позволи шкафът да се монтира с мивка със стандартна ширина 60 см. Тогава височината на тавана стана същата като в останалата част на апартамента – 2,5 метра.

Баня след ремонт

След основен ремонт банята стана по-просторна и модерна.

Балкон

Балконът беше остъклен и изпълнен в същия стил като основната част на апартамента, което добави допълнително пространство за почивка.

Източник


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *