0

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на 17-годишната гимнастичка Стилияна Николова, която спечели бронзов медал и олимпийска квота при дебюта си на Световно първенство в София.

 

„Стилияна Николова – малка кукла, Голям боец! Как се бори днес за олимпийската квота. . . Никога не съм я виждала толкова вглъбена и концентрирана. Какъв силен характер в това крехко телце. . . Изключителен тандем са Валя Иванова и Стилияна Николова. Колко много труд положиха и на това световно обраха своите плодове! Какъв огромен скок в развитието си направи за две години Валя. . . Колко много може тя. . . Безценният мениджър Бранимира Маркова, която за пет години не допусна нито едно разцепление в екипа, който ръководи толкова умело, днес бе толкова щастлива. . . Много се гордея с вас! Много. ..“, написа Раева във Фейсбук.

 

Стилияна Николова пък призова хората никога да не се отказват.

„Никога не се отказвай. Това е най-лесното измъкване в света. Поставете си цел и не се отказвайте, докато не я постигнете. Когато я постигнете, поставете си друга цел и не се отказвайте, докато не я постигнете. Никога не се отказвай!“, написа Николова в Инстаграм.

 

Световното първенство завършва днес с финалите на отделните уреди при ансамблите от 15.00 часа. Българският тим, който спечели титлата в многобоя снощи, ще се бори за медалите на пет обръча и на две топки/три ленти. От 17.00 часа ще има галаспектакъл и церемонията по закриване на шампионата.

 

 

Източник: Блиц


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *