Умоляват aктрисата от „Откраднат живот“ Диана Димитрова да каже името на насилника, за да спаси други жени

Ароматизатори за гардероб - 5 аромата - 6 бр.

10.00лв.

Сервиз за кафе - стъклен - прозрачен - 12 части

28.00лв.

Детска касичка - 500 евро - метална - голяма

10.00лв.

Въртящ се поднос за хладилник

11.00лв.

Детска полицейска униформа + аксесоари

39.90лв.

Кувертюра за диван - бежова - релефен дизайн - 210 х 230 см.

38.00лв.

Детска игра - билярд

42.00лв.

Детска къщичка - Палатка за игра - Ферма - 95 x 72 x 102 см

44.00лв.

Касичка прасенце - Керамична - 17 x 15 x 17 см.

12,00 лв.

Органайзер за бутилки за хладилник - 20.5 х 10.5 х 10 см.

6.00лв.

Призиви и откровени молби да разкрие името на човека, който я е насилил, засипаха актрисата Диана Димитрова в часовете, след като тя направи признанието си, пише 24 часа.

Преди 5 години Димитрова е била подложена на насилие по време на снимки, а свидетели са станали 30 души от екипа на продукцията, разкри актрисата от сериала „Откраднат живот“ в понеделник.

„5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този… човек да ме “докосне“ по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми.

Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора с които работих тогава и станаха свидетели, предпочетоха да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди.

Защо избрах това?

Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой, щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително“, написа Диана Димитрова на фейсбук страницата си в понеделник. И придружи признанието си с ужасяващи снимки на нараняванията, които й е нанесъл насилникът.

Диана Димитрова обаче не назова името на насилника.

За часове под признанието на актрисата се изсипаха стотици коментари. Повечето от тях изразяват подкрепа, но я призовават да обяви името на насилника, за да няма нови жертви.

„Диана, отново показвате силен дух и благородство! Изключителна актриса! А, това, което сте преживяли е истински ад! Но, както се вижда, лесно не могат да Ви уплашат! По-лошото е мълчанието на останалите. С него, човек много трудно се бори. Недоумявам всеки път, когато се сблъскам с това малодушие, а често ми се случва!

Кураж, любов и подкрепа по пътя Ви! Прекрасна сте!“, гласи коментарът под признанието на актрисата на певицата Милица Гладнишка.

„Този “някой” може да тормози други. Затова си струва храбростта да бъде назован. До теб ще застанем хиляди жени и мъже“, призовава я пък музикалната продуцентка Станислава Армутлиева да назове името на насилника.

Още десетки жени отправят призиви и молби към Димитрова да каже името на насилника и да го срине окончателно. Има и призиви да подаде официален сигнал до институциите, защото за това престъпление няма давност.

„Кой е този човек? Насилниците трябва да бъдат посочени с пръст, а не пожалени! Вие сте публична личност и проявената сила и смелост ще са пример за други жени! Ако не го назовете, самата вие няма да сте свободна напълно! Поздравления за куража!“, пише пък последователката на актрисата Ренета Иванова.

Под поста на Диана Димитрова има и много признания от други жени, че са ставали жертви на насилие.

„Аз си направих подобна снимка и веднага отидох в първото спешно отделение, за да си извадя медицинско.

Прегледа ме един вежлив лекар и ми каза: “И да ти дам медицинско, няма да ти свърши никаква работа. Съдът не разглежда битовите скандали като насилие. А и като те е ударил просто с ръка, без нож или нещо, няма смисъл”, разказва Зорница Русева.

Под признанието на Диана Димитрова обаче почти липсват коментари или дори израз а съчувствие от представители на гилдията – актьори, режисьори, сценаристи и оператори.

Комплект От Две Части – Блуза + Панталон С Връзки На Талията – Светлобежов – 9624

67,10 лв.

Италиански Елегантен Комплект От 2 Части – Сако + Панталон С Връзки – Капучино – 9968K

76,20 лв.

Нежен Комплект От Две Части – Блуза + Панталон – Зелен – 24-33-5

71,70 лв.

Италианско Елегантно Сако 7/8 Ръкав – Тъмносин – 9709-8

50,70 лв.

Дълъг Пуловер – Тип Рокля – Зелен – 2019-38-13

44,40 лв.

Комплект – Суитшърт + Клин – Светлорозов – 9451-4

67,10 лв.

Спортен Комплект От 2 Части – Суитшърт + Клин – Фуксия– 9459-3

71,70 лв.

58,00 лв.

Комплект От 3 Части – Жилетка + Потник + Панталон – Сив – 2021-4-14

Комплект От 2 Части – Блуза + Панталон – Бежов – 9456-1

71,70 лв.

Нежен Комплект От Две Части – Блуза + Панталон – Фуксия – 24-33-6

71,70 лв.