0

Звездата от сериалите „Откраднат живот” и „Лъжите в нас” – Диана Димитрова, май обича да провокира не само с работата, но и с постове си в социалните мрежи.

Поредната й публикация, която разбуни духовете, е признание за брутален побой, който й нанесъл колега по време на работа. Шокиращият инцидент е от преди 5 години, но едва сега актрисата е намерила сили да сподели за него. Тя описа в социалните мрежи какво е преживяла и показа снимки на синините си. Големият въпрос сега е кой я е пребил? Името на човека, посинил от бой красивата актриса, е Юлиан Вергов, твърди „Уикенд” позовавайки се на цели 7 независими източника – актьори, продуценти и оператори, които са в течение на драмата.

Оказва се, че този случай е доста известен в гилдията и почти няма човек, който да не е наясно с него. Всички хора, с които разговаряхме по темата, обаче правят изричната уговорка, че сюжетът е малко по-особен и ще е леко прибързано към името на Юлиан Вергов да бъде автоматично прикачен етикета „бияч на беззащитни жени”. Да, историята е грозна и мръсна, леко наподобяваща драмата между Джони Деп и Амбър Хард и последствията от една токсична връзка.

Според изданието телефонът на Юлиан Вергов бил изключен и затова не е открит за коментар. Но негов колега заяви, че той вече си е наел адвокат и в най-скоро време ще даде обяснения за жестокия побой, който е нанесъл на колежката си. Моралните оценки оставяме за читателите. При всички положения обаче поведението на Юлиан Вергов трябва да бъде заклеймено и най-вероятно отсега нататък звездата на българското кино ще има сериозни репутационни и дори съдебни проблеми, след като прокуратурата се самосезира и обяви, че започва разследване по случая.

Доктор Зорница Огнянова от „Откраднат живот”, както цяла България познава Диана Димитрова, цели 5 години е стискала зъби, преди да се реши да покаже снимки на насиненото си лице и ръка. Тя ги пазила на стария си лаптоп, след като била брутално пребита на снимачната площадка от човек, с когото работела. Това станало пред свидетели – десетки колеги, които обаче не я защитили. Диана Димитрова не казва каква е била причината за побоя, но последиците наистина са шокиращи. Звездата споделя, че е търпяла грозното отношение към себе си в името на своята кариера, която тепърва прохождала. Тя така и не разкрива името на насилника.

„5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този… човек да ме „докосне” по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми. Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора с които работих тогава и станаха свидетели, предпочетоха да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди. Защо избрах това? Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой, щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително. Този човек има късмет, че преди 5 години се запозна с другата Диана, защото ако се беше случило днес, кълна се в баба си, светла й памет, щях да го натикам в затвора, където му е мястото. За мен, днес беше изключително трудно да напиша тази публикация. Но знам, че колелото се върти и за всичко и за всеки си идва времето и равносметката. Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове. Искам само да ви кажа, да не допускате моята грешка. Мълчанието не е решение.”

Жестокият побой над Диана Димитрова се случва през пролетта на 2017 г., на снимачната площадка на сериала „Откраднат живот”, продуциран и излъчен по Нова телевизия, установи „Уикенд”. В продукцията актрисата изпълнява ролята на доктор Зорница Огнянова и е сред най-харесваните персонажи. В този сезон на „Откраднат живот” се включва и звездата Юлиан Вергов като доцент Банков. По сценарий двамата имат връзка, така че се снимат в горещи еротични сцени. Само че, както често се случва, любовта от екрана се пренася и в живота. По време на снимките на сериала, между Диана Димитрова и мачото прехвърчат флуиди. Двамата започват страстна връзка и зад кадър – нещо, което не е тайна за целия екип. Отношенията им са на приливи и отливи – личи си, че са подвластни на бурни емоции и ту са много влюбени, ту са скарани и си разменят язвителни реплики.

Според някои живеят известно време заедно – нещо, което не се потвърждава от други източници. Докато за Вергов това е просто поредната мимолетна авантюра, Диана Димитрова хлътва по него. Така че когато Юлиан решава, че трябва да прекратят отношенията си, нашумялата красавица не е съгласна. Тя не може да се примири, че е отхвърлена от него, и започва да се държи предизвикателно, подхвърляйки му неприлични намеци и директни обиди пред целия екип. …и омраза. „Юли, ти май вече нямаш интерес към жени. То за теб отдавна се говори, че си минал на другия бряг. Май ще излезе вярно”, казва му веднъж Диана Димитрова, и то пред 20 души от екипа. Вергов реагира остро, но все пак запазва самообладание.

Диана Димитрова показа ужасяващи снимки.

Подобни язвителни бележки обаче стават ежедневие и вгорчават атмосферата в продукцията. „Диана се фиксира в него. Очевидно беше хлътнала и си мислеше, че ще създаде семейство с Юлиан. По това време той правеше опити да се събере със съпругата си, с която бе разделен. Диана обаче се ядоса и се свърза с нея. Разказа й за авантюрата си с него и я помоли да ги остави да се насладят на отношенията си. След този случай, Вергов беше бесен и дори искаше да преустанови работата си в „Откраднат живот”, за да не я вижда”, разказва пред „Уикенд” човек от екипа.

Междувременно, докато е имал връзка с колежката си, Юлиан я запознава с 15-годишната си тогава дъщеря Алина. Диана Димитрова пробва нова тактика – да накара таткото да се върне при нея чрез детето. Започва да търси контакт с момичето и да я манипулира. Казва й, че иска да се грижи за нея и тя трябва да положи усилия да убеди баща си, че тя е любовта на живота му. Подарява на девойката свои дрехи и бижута. Бесен от факта, че въвлича дъщеря му, Юлиан Вергов решава да говори с колежката си. Крещи й да не доближава Алина, защото ще я даде под съд. Категорично й забранява да търси момичето по какъвто и да е повод, както и да прави опити да говори с жена му. „Ще издам ограничителна заповед, това е тормоз над мен и семейството ми”, отсича Юлиан. Стой далеч от дъщеря ми! Именно заради тийнейджърката всъщност се стига и до побоя над Диана Димитрова, който се разиграва пред куп свидетели – кажи-речи целия екип на „Откраднат живот”.

В кулминацията на поредния скандал, твърдят свидетели, Вергов внезапно започва да крещи: „Какво каза? Ти си луда, бе, боклук такъв! Не смей да доближаваш детето ми! Ще те убия! Ще те размажа” и връхлита върху Диана Димитрова, нанасяйки й жестоки удари с юмруци. На момента хора от екипа скачат в опит да го озаптят, но Юлиан е като побеснял, целия зачервен от гняв и не спира да я налага. Според очевидците на свадата, тя също не му е останала длъжна, и го е ударила няколко пъти, като даже го одрасква с ноктите си по лицето, така че бузата му е разкървавена. След като успяват да ги разтърват, Юлиан Вергов разказва пред колегите си, че Диана му е прошепнала: „С теб не се получи, но не заставай между мен и Али. Ако поискам, ще я имам и нея!”, правейки вероятно някакви сексуални внушения. Именно това изкарва от равновесия актьора и става причина да й посегне.

Всички са втрещени от побоя на снимачната площадка, но никой не заема страната на Диана Димитрова, защото очевидно смятат, че агресията е провокирана. Целият екип на сериала е на мнение, че тя не е спирала да дразни колегата си, да го преследва и да го подлага на емоционален шантаж. Не е ясно и защо актрисата не си вади медицинско свидетелство. „Наложи се продуцента Евтим Милошев да говори с нея. Той категорично зае страната на Юлиан Вергов, както и по-голямата част от хората от екипа”, разказва източник”. При всички положения обаче постъпката на Юлиан Вергов е подсъдна и силно укорителна и нищо не оправдава физическото насилие, което е упражнил над една жена.

Ако се е чувствал жертва на пренебрегнатата Диана, той е могъл да се обърне към съда, а не да я бие, коментират актьори. А някои добавят, че за Вергов от години се знае, че редовно прибягва до насилие и не се ползва с добра репутация в гилдията.

Как ще се развие случая занапред? Прокуратурата вече обяви, че започва разследване, след като се е самосезирала заради шумния обществен отзвук, което означава, че Диана Димитрова ще бъде разпитана. Ако тя посочи името на насилника, това означава, че от Юлиан Вергов също ще бъдат снети обяснения, както и от свидетелите на екшъна, които са около 30 души. Според запознати, актрисата вече си е наела адвокат и възнамерява да изобличи човека, пребил я жестоко публично. Юристи коментират, че ако прокуратурата събере достатъчно доказателства за обвинителен акт, Юлиан Вергов може да бъде съден по член 130 (1) от Наказателния кодекс, който гласи: „Който причини другиму разстройство на здравето, се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация”. Най-вероятно, предвид факта, че има чисто съдебно минало, Вергов би отнесъл условна присъда.

Източник : hotnews.bg


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *