0

Бившият полицай Иван Дачев е мъжът, който е пребил почти до смърт 95-годишната си баба. Гена Кръстева е приета вчера в болница, в изключително тежко състояние, предава TrafficNews.

 

 

 

Тя е била в безсъзнание, с тежки травми по лицето и главата. Възрастната жена е настанена в УМБАЛ „Свети Георги“  и е в кома. Заради преклонната й възраст , лекарите не знаят дали ще оцелее.

 

 

 

Дачев , който е син на бившия кмет на община „Марица“ Запрян Дачев, е задържан в ареста.

 

 

Както съобщихме по-рано, преди около 21 часа внукът, който често консумирал алкохол, се прибрал отново пиян. Той е влязъл в стаята на възрастна жена и започнал скандал. Напрежението ескалирало и мъжът започнал на удря баба си в главата, докато тя в спряла да се движи. След няколко часа Дачев отново я пребил, този път още по-жестоко. Оставил я да лежи пребита, без да провери състоянието й.

 

 

 

На сутринта бабата е била намерена от жената, която се грижи за нея в много тежко състояние, със затворени очи, цялата ѝ уста била в кръв, блузата ѝ била цялата в кръв.

 

 

 

Уплашена служителка, която полага грижи попитала внука какво се е случил, а Дачев спокойно отвърнал, че просто е паднала от леглото.

 

 

Жената се усъмнила и извикала Бърза помощ. Докато чакали линейка, внукът заявил: Няма смисъл от линейка, тя иска да си умре вкъщи.

 

 

 

Направено е освидетелстване със съгласието на внука на бабата. Той е задържан за 24 часа.

 

 

До 2010 година Иван Дачев  бе оперативен работник в Трето районно. След като служител на управлението извади серия нарушения и нелицеприятни данни за ръководството и част от привилегированите служители, последва прокурорска проверка и част от полицаите бяха уволнени дисциплинарно. Срещу Дачев имаше дисциплинарно производство,  че е предупредил свидетел за текущо разследване. Също така негови колеги твърдяха, че съвместява полицейската работа с частен бизнес и отдава машини за кафе под наем. Баща му пък заяви, че уволнението на сина му е политически удар срещу него.

 

 

 

След като напуска редиците на МВР, Дачев се занимава с „консултантска дейност“. Каква обаче – никой не знае. Междувременно се замесва в серия скандали и престъпления. През 2019 г.  Дачев е задържан в Трето районно, след получен  сигнал за скандал на ул. „Васил Левски“ в Кършияка.  Той пътувал със автомобила си „Хюндай“ и влязъл в спор с друг водач на пътя за предимство.

 

 

 

Дачев настигнал другата кола, започнал да се движи паралелно с нея, отворил дясната врата и се опитал да блъсне с нея съседния автомобил. В близост се оказал патрул на КАТ, който извършвал регулярна проверка и другият водач, 45- годишен пловдивски архитект, помолил полицаите за съдействие. Спорът започнал от дребно пререкание на пътя,  ескалирал до закани за саморазправа.

 

 

 

Тъй като бил във видимо неадекватно състояние, катаджиите поискали да направят тест с дрегер и драг чек на Дачев, но той отказал. Ползвайки правата си по закон, с които е добре запознат като бивш служител на реда, отказал да отиде и на кръвна проба в болницата. Заяви на униформените, че е полицай. Той бил отведен в ареста, а срещу него е образувано бързо производство за хулиганство.

 

 

 

През 2020 година Иван Дачев бе едно от лицата на протестите в Пловдив, като се представяше за репресиран. Той бе лицето, което внасяше уведомленията за протестите всеки четвъртък и също така громеше статуквото в речи на площада.

 

Междувременно се готвеше за триумфално завръщане в системата на МВР и саморазправа с всички, замесени в уволнението му.

 

Трафик нюз


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *