0

Ако беше жив, боготвореният от публиката Емил Димитров щеше да навърши 82 години. Роденият на 23 декември певец обаче си отиде само на 65, но остана завинаги в сърцата на българите. Според семейството му нелеката му съдба, изпълнена с драматични обрати, донякъде е била отключена от прокоба, надвиснала над естрадната звезда. Още от младостта му срещу него били правени магии от близки хора и колеги, провокирани най-вече от завист заради грандиозните му успехи. Приживе Димитров неведнъж посещавал и лично прочутата пророчица баба Ванга именно с цел да потърси помощ.

 

С тайнствени ритуали тя разваляла магиите върху него, като му казвала и чие дело са, но у Емил никога не се пробуждало желание за мъст, макар да знаел поименно зложелателите си.
Шокиращото обаче е, че 17 години след неговата смърт семейството му продължавало да намира черни магии в дома им. Синът на певеца – Емил Димитров-младши, и съпругата му Жаклин все още живеят в легендарната къща на естрадната звезда в столичния квартал „Княжево“.

 

„Магии винаги са правили. Вкъщи намираме какво ли не, дори след смъртта му. Да са живи и здрави тези, които са вършили всичко това и продължават да го вършат. Емил никога не си е позволявал да злослови срещу свой колега, не просто не обичаше, а презираше клюките“, коментира синът на големия изпълнител.

 

По негови думи още от дете той знаел, че магия е разделила баща му и майка му Мариета, но сега му било чудно защо „набезите“ срещу роднините на обичания певец продължават и в дома им непрекъснато се натъкват на съмнителни вещи. Наследникът на естрадната легенда обаче няма вяра на ясновидки и гадателки и затова избягва да търси помощ от такива, предвид, че в днешно време е пълно със самозванци.

 

Въпреки лошата енергия на къщата синът на Димитров е категоричен, че не би се разделил никога с имота, независимо колко висока цена му предлагат. Той съхранява и абсолютно целия архив на баща си. „Пазя всичко. Освен че живея в къщата му, не съм продал и един буркан негов. Научил съм и сина ми да пази всичко. Бях дал архива на Емил на Историческия музей в Плевен, но е странно, че след като се смени ръководството там, закриха експозицията и ми върнаха всички неща. Добре че не ги дарих, че сега можеше всичко да изчезне. И сега синът ми ще се разпорежда с вещите“, сподели Емил Димитров-син.

 

Той и съпругата му се грижат добре и за вечния дом на певеца, който е погребан в Алеята на артистите на Централните софийски гробища. Преди години обаче жената на брат му Юлиян искаше да събере тленните им останки заедно, защото съпругът ѝ пък е погребан в Малашевските гробища. Там били и урните на родителите им. Идеята ѝ обаче не срещна одобрение и не се осъществи, защото синът на музикалната легенда не се съгласи да местят тленните останки на баща му.

 

Източник: Ретро


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *