0

По-малкият брат на актьора Димитър Рачков е бил пуснат от бургаския затвор, където излежава присъдата си от 3 години и 2 месеца. На свобода обаче Петър бил едва за няколко дни за празниците. Управата му разрешила домашен отпуск, който се полага на затворници с добро поведение, без провинения и присъди под 5 години. Дава се за Коледа, когато осъдените могат да се видят с близките си у дома.

 

Петър се възползвал от възможността и се прибрал при жена си и двете си деца в Бургас. За това се похвали неговата половинка Златина, с която нямат официален брак, но са заедно от доста години. Двамата са родители на двама синове, единият от които е кръстен Христо и празнува имен ден точно на Рождество Христово. Най-големият подарък за малчуганите бил, че могли да прегърнат баща си.

 

Не се знае дали докато е бил в краткия отпуск от затвора, Рачков-младши се е видял със своя батко Димитър и родителите си Минко и Станка. Отношенията в семейството се обтегнаха до краен предел след последния арест на Петър и влизането му в затвора. Комикът категорично отказва да говори на тази тема публично и близки до него споделят, че трудно преживявал всички криминални изцепки на по-малкия си брат и посрамването на фамилията му, които той сътвори в годините назад.

 

Петър бе тикнат зад решетките през април 2021 г. 42-годишният бургазлия се сдоби с присъда от 3 години и 2 месеца при строг първоначален режим за разпространение на наркотици. На брата на актьора бе отсъдено наказание от 1 година и 3 месеца, но тъй като по същото време, по което бе хванат с дрога, той имал и друга действаща условна присъда, нейното времетраене се добави към основната. Така престоят му зад решетките се увеличи до 3 години и 2 месеца.

 

Петър Рачков се призна за виновен за това, че на 15 август 2020 г. в Бургас, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин. Месец преди това пък се бе забъркал в друга каша – блъсна полицейска патрулка край Бургас, опитвайки се да избяга от служителите на реда, тъй като шофирал без документи.

 

В годините назад срещу него е имало множество акции. В дома му са били намирани наркотици, фалшиви банкноти, неколкократно е бил залавян и да кара без книжка. Преди окончателно да се отрече от него, брат му Димитър Рачков му помагал да се разминава с по-тежки наказания, пише „Ретро“.

 

Неведнъж му давал и пари, защото по документи Петър се водел социално слаб. Освен това плащал хонорарите на неговите адвокати, за да го отърве от решетките и да спаси от срам фамилията. Откакто влезе в затвора обаче, двамата не си продумвали. Бургазлии разказват, че Димитър категорично зачеркнал по-малкия си брат, най-вече заради кошмара, който причинил на родителите им.

Ако има добро поведение в затвора, е възможно Петър да съкрати присъдата си и да излезе на свобода по-рано от очакваното.

 

Източник: plovdiv24


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *