0

12 г. семейството се опитва да има дете

Кошмарната новина научава на 1-ия му рожден ден

12 години Ани и Цоко Велкови от София се борят да имат дете. А когато мечтата им се сбъдва, съдбата им нанася тежък удар – жената е диагностицирана с тумор в мозъка.

„Повече от 12 години се борихме да сбъднем най-голямата си мечта, да изпълним най-съкровеното си желание, а именно – да чуем думичките „мама“ и „тате“.

 

Минахме през безброй изследвания и опити ин витро. След дълъг период на вяра и надежда идваше отново и отново разочарованието. Миналата година едно слънчице влезе в нашия дом. Осиновихме си момченце! Радостта ни беше неописуема! Домът ни се изпълни с щастие. Подготвяхме празнуването на първия му рожден ден. За съжаление, този така чакан и жадуван наш семеен празник се оказа началото на нова битка за семейството ни“, разказва с болка в сърцето Цоко.

 

Навръх празника на осиновеното им детенце майката се почувства зле и е приета в болница със съмнения за инсулт. След направен скенер съпрузите чуват страшната диагноза – тумор в мозъка. Веднага й е направена операция по спешност, но за съжаление лекарите не дават добри прогнози.

 

„Насочихме се за следоперативно лечение в Турция. Преминахме лъче- и химиотерапия в продължение на година. Лечението даваше резултати и Ани се чувстваше все по-добре. Надеждата отново се върна в нашия дом. Уви, не продължи дълго. В края на януари тази година Ани отново беше приета по спешност в болница със силни болки, затруднено дишане и кашлица. Беше направена биопсия и всичко необходимо, за да се спаси животът й в момента. Отново се обърнахме към болницата в Турция, където й направиха образни изследвания и назначиха ново лечение от 6 курса химиотерапия. Средата на февруари Ани премина през първия курс химия“, описва трудния път на семейството Цоко.

 

До този момент семейството успява да се справи финансово, но последната оферта за лечение е непосилна за тях.

Всеки, който може да помогне на Ани да продължи да живее и да се радва на детенцето си, може да дари средства:

 

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОЩЕНСКА БАНКА

ТИТУЛЯР: ЦОКО ВЕЛКОВ

IBAN: BG40BPBI79424024398901

BIC: BPBIBGSF

 

 

Източник: Днес.БГ


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *