Кметицата на Перущица на война с Рут Колева

3D Раница Batman, Черен, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Промоционален комплект Disney Minnie, 2 Части, Раница, Мешка

24.9лв.

Детска престилка с шапка за готвене My Little Pony, 2 части, 100% Полиестер, Многоцветна

17.3лв.

Алуминиева бутилка за вода Spiderman, С капак, Пластмаса, 500 мл.

14.9лв.

Поларено одеяло Frozen, 100% Полар, 130 x 170 см.

28.3лв.

Кутия за съхранение на играчки Disney Frozen, Синя, 100% Полиестер, 31 см.

38.3лв.

Кош за съхранение Paw Patrol, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

3D Раница Spiderman, Полиестер, 31 см.

39.0лв.

Възглавница Paw Patrol, Сива, Цифра 3, 100% полиестер, 40 x 40 см.

15.4лв.

Кош за Съхранение на играчки Spiderman, 100% Полиестер, 36 х 36 х 58 см.

14.7лв.

Двете с коренно различна версия за състоянието на паметника на героите в родопското градче

Истинска война пламна между кметицата на Перущица и певицата Рут Колева.

“Кметицата на Перущица не поддържа паметника!” Това каза за “България Днес” при откриването на първата си фотоизложба онзи ден в София Рут. Ответната реакция на кметицата на родопското градче не закъсня. За вестника Мария Витанова-Вълканова коментира думите на младата поп звезда като неверни.

 

“Г-жа Колева е видяла само подземието на паметника и визира него. А то наистина е с графити, както много паметници не само в България, а те се чистят трудно. Ако беше разгледала целия монумент, щеше да види, че навсякъде е чисто”, категорична е кметицата на Перущица.

 

Мария Витанова-Вълканова

Мария Витанова-Вълканова

 

За няколко месеца двете дами не успяха да заровят томахавката и всяка от тях настоява на своята версия. Рут Колева не може да прости на Мария Витанова-Вълканова, че след акцията й на паметника на героите в родопското градче, когато го обкрачи по голи кълки, тя се оплака не само в медиите, но и подаде сигнал до прокуратурата. Младата изпълнителка бе обвинена едва ли не във вандализъм и поругаване на всенародна светиня.

 

“Вижте само в какво състояние е монументът и ще разбере кои са вандалите!”, каза тогава Колева.

Междувременно певицата бе привикана в полицията в Перущица да дава обяснения. За вестника тя заяви, че не са я призовавали повторно. Рут Колева обаче отказва да разкрие в какво качество е давала показания – като свидетел или като обвиняема и какво точно противозаконно деяние й инкриминират. Във всеки случай образуваната проверка стопира поп звездата от нови пърформанси по други паметници в страната. Самата тя обаче отрече пред “България Днес” да е замисляла римейк на акцията от Перущица и по други паметници в страната.

 

Рут Колева обкрачи паметника в Перущица по голи кълки

Рут Колева обкрачи паметника в Перущица по голи кълки

 

В социалката си кметицата на родопското градче подчерта, че в сигнала си до Районна прокуратура – Пловдив, е “изразила своето и на болшинството от гражданите на община Перущица възмущение и обида от скандалните снимки на един от символите на нашия град – Паметника на трите поколения”.

Мария Витанова-Вълканова споделя, че като потомък на един от участниците в Априлското въстание е “потресена и много обидена от оскверняването с грозните снимки” на монумента.

 

“Да се използват думите “упадък” и “разруха” също намирам за неприемливо. Да, паметникът има нужда от обновяване и ремонт поне от 20 години, за което съм предприела мерки още в самото начало на настоящия ми мандат”, твърди още кметицата на родопското градче.

 

Тя прави хронология на стореното от нея и Общинския съвет за паметника още от 2020 г. “Издирихме наследниците на архитектите, които някога са изготвили проекта на паметника, и по Закона за авторското право им го възложихме. Проектът беше изготвен, съгласуван с всички необходими институции и гл. архитект на община Перущица издаде разрешение за строеж за неговото обновяване. Беше изготвено и КСС, което е непосилно за изпълнение със собствени средства на община Перущица, но два пъти сме подавали искания за финансиране към Министерството на финансите”, изрежда в своя защита Мария Витанова-Вълканова.

 

“Намирам, че поведението на Рут Колева е цинично и грозно, нарушава обществения ред и показва неуважение към паметта на героите, загинали за свободата на България”, обобщава кметицата на родопското градче.

 

 

Източник: Днес.БГ

5 в 1 отварачка Innovagoods с многофункционално действие

15,20 лв.

Диспенсър за питиета - Глобус

62,00 лв.

Абсорбатор за влага и предотвратяване на мухъл, 3 бр.

11,20 лв.

Комплект уреди за приготвяне на суши (+подарък рецепти за приготвяне) INNOVAGOODS

24,90 лв.

Универсална отварачка за буркани, консерви и бутилки InnovaGoods, 27 x 15 x 5 см.

30,90 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти)

12,00 лв.

Компактно куфарче за барбекю от 18 части Innovagoods

48,50 лв.

Уред за рязане със 7 приставки (+рецепти) InnovaGoods, 27,5 x 8,5 x 11,5 см.

44,00 лв.

Комплект японски ножове InnovaGoods Kitchen Cookware, с професионален калъф за носене

56,00 лв.

Олекотено одеяло с ръкави

49,00 лв.