0

Когато самотен баща се нуждаеше от пари, за да издържа себе си и децата си, той продаваше химикалки отстрани на пътя. Без да знае, непознат го снима и променя живота му завинаги.

Абдул Халим Атар се опита да продаде химикалки, докато носеше дъщеря си по улиците на Бейрут, Ливан, през 2015 г. Те бяха горещи и уморени, докато се бореха да си купят храна и да оцелеят.

Палестинско-сирийският бежанец имаше две деца, за които трябваше да се грижи, деветгодишният Абделила и четиригодишният Рийм. Атар работеше във фабрика за шоколад, преди страната му да влезе във война и те бяха принудени да напуснат домовете си.

СНИМКАТА ТРОГНА МНОГО ХОРА

Бащата нямаше представа, че исландският уеб разработчик Гисур Симонарсон е направил снимката му. Постът обаче скоро стана вирусен и докосна сърцата на много хора по света.

Изражението на отчаяние на лицето на Атар, съчетано с умората на дъщеря му, беше образ, от който мнозина не можеха да се отърсят. Симонарсон сподели, че потребители са се обръщали към него с предложения да помогне на бащата. Първо обаче трябваше да го проследят.

ИЗЛИВ ОТ ПОДКРЕПА

Използвайки хаштага „BuyPens“, хората се обединиха, за да помогнат и да намерят Attar. Симонарсън каза: „Благодаря на всички за изливането на подкрепата. Работя усилено, за да се свържа с човека и ще осигуря начин да помогна, след като бъде намерен.“

В рамките на часове те успешно го намират и организират кампания за подпомагане на семейството. Бяха събрани повече от $100 000 и това остави Атар без думи.

 

Attar беше зашеметен от глобалния интерес и помощта от страна на онлайн потребители. Той каза: „Бях изненадан да разбера, че хората в чужбина са чули за моята история и се грижат за децата ми. Не можах да сдържа сълзите си и [продължих] да прегръщам децата си.“

Атар сподели, че неговият приоритет номер едно е да заведе децата си на училище. Той обясни:

„Надявам се, че мога да взема децата и да живея в Европа. Там те ще имат много по-добър шанс за добро образование. Наистина се надявам да успея да го направя.“

ПЛАНОВЕТЕ МУ ЗА БЪДЕЩЕТО

Атар премина от отчаян човек, продаващ химикалки отстрани на пътя, до човек с мечти и планове за бъдещето. Той планирал да използва част от парите, които получава, за да помогне на своите колеги бежанци.

Той също имаше резервен план, ако не успее да уреди преместването им в Европа. Снабден с щедрите дарения, Атар разкри, че потенциално би отворил магазин за шоколад в Ливан, за да подкрепи семейството си финансово.

За съжаление много семейства по света се борят да свържат двата края и да оцелеят. Четирима братя и сестри продадоха старите си мръсни плюшени мечета по улиците на Южна Африка. Те отчаяно се нуждаеха от пари, за да си купят храна и да платят наема си.

За щастие милосърден непознат видя семейството миналата година и реши да им помогне. BI Phakathi изслуша тяхната история и им даде повече от достатъчно пари, за да покрият всичките им разходи. Неговите действия промениха живота им.

Използвайки каквото имаха на разположение, било то химикалки или играчки, и това семейство, и Атар дадоха всичко от себе си. Те бяха възнаградени от щедростта на непознати, които правят света по-добро място.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *