0

Фирмите за почистване в Обединеното кралство активно търсят българи за работа. В социалните мрежи се появяват множество обяви с детайли относно заплащането и условията за започване на работа.

На повечето места стартовата заплата е 11 паунда на час, като се предлагат около 45-50 работни часа седмично, което води до средно седмично заплащане от около 500 паунда (приблизително 1200 лева).

Изисква се наличие на документ за пребиваване и работа във Великобритания, известен като статут на уседналост, както и данъчен и осигурителен номер.

Уменията за ориентация в Лондон са също необходими. Владеенето на английски език или опит в сферата на почистването не са задължителни.

В някои компании се предоставя обучение в различни обекти за почистване, като в някои случаи то се заплаща.

Много от българите, които са отишли в Обединеното кралство без да говорят английски, често първо намират работа в сферата на почистването, а след това някои от тях създават собствен бизнес в същата област, като наемат други хора да работят за тях.

Освен това се търсят камериерки и обслужващ персонал за ресторанти.

И в тези случаи не се изисква опит или владеене на английски език. Работата се извършва на база на трудов договор, с възможност за работа между 14 и 40 часа седмично в петдневна работна седмица. Заплащането е 11,50 паунда на час.

Сред обявите има и други предложения за хора, които не говорят английски, но имат нужда от доход. Например един цех за пакетиране на храни търси работници за различни смени.

Заплащането е по-ниско от това в сферата на почистването и варира между 8,90 и 9,30 паунда на час, но са предвидени бонуси от 20 паунда седмично и още 300 паунда след приключване на сезона. Осигурена е квартира, която струва около 70-80 паунда на седмица, както и безплатен автобус до работното място в цеха за пакетиране.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *