0

Без време, само на 47 години, ни напусна многократната шампионка и национална състезателка по плуване Милена Николова. Възпитаничката на пловдивската школа, на Локомотив и Анка Дамянидис, води дълга битка с коварна болест.

 

До последно показваше висок дух и характер.

Николова почина в Испания – Талавера де ла Рейна, където живееше и работеше от години като треньор по плуване, съобщава bgswim.com. Там е нейното семейство. Майка е на две момичета.

Родена на 16 юли 1975 година, Николова е от изявените фигури на пловдивското женско плуване, дало гръбнака на националния отбор с набори между 1975 и 1977 г., а сред съотборничките й са Ирина Дамянидис, Илиана Кръстева, Стойка Фурлинска и др.

 

Беше специалистка в кроула, плуваше от 100 до 800 м св. стил, но силата й беше в средните и дългите дистанции.

Милена беше национален състезател, участник на балкански и европейски първенства за девойки, на турнир “Дружба“, на континентален железничарски шампионат. Тя е многократна държавна шампионка във всички възрасти.

 

Завърши националната спортна академия “Васил Левски“. Научи стотици деца да плуват и да заобичат синия спорт. Обичаше до последно плуването. Участваше редовно на ветерански състезания преди да се разболее.

Опелото на Милена Николова е било днес 26 май (петък) – в Испания.

Поискала е прахът й да разпръснат в морето, там където душата й се чувства най добре и свободна.

Изказваме искрени съболезнования на близките и семейството на Милена Николова.

 

 

Източник: plovdiv24


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *