0

До паркинга на Лидъл в Люлин 5 има един дядо. Продава прясна чубрица. Аз отидох, купих си и не си взех рестото. А колко е ароматна чубрицата! Ако минавате покрай Лидъла там, можете да се отбиете при него!

 

Тази кратка история, завършваща с апел, публикува във Facebook софиянка – една от многото, които не могат да минат безучастни покрай възрастни хора, чиято съдба ги е изкарала на улицата – в пек и дъжд, заради единия хляб. И която провокира не само съчувствие, но и много гняв у хората:„С тези пенсии търсят начин да преживяват хората…“

„До къде ни докараха – за 2 лв. да получи слънчев удар завалията само и само, за да може да сложи хляб на масата“, пишат потребители в мрежата.

А друга софиянка използва поста, за да разкаже за още един дядо в столицата – на спирката на пазара до Пощенска банка, който продава стари книги по… 2 лв.

„Миналата седмица беше ужасно горещо по обяд. Седеше с шапчица и подканваше към книжките. Взех една книжка, която едва ли ще прочета с липсващи страници и му оставих 10 лв.

Смути се, не искаше да ги приеме, започна да слага повече книжки в ръцете ми, но прие парите. Насълзиха му се очите от благодарност и вероятно от други емоции“, пише жената.

Така че, софиянци, ако видите тези двама дядовци- с чубрицата и книжките, купете си. Дори да не обичате чубрица и да не четете книги…


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *