0

Браян Уилсън започва кариерата си като шофьор на камион през 1953 г. Седемдесет години по-късно 90-годишният Брайън, смятан за най-възрастния шофьор на камион в света, все още се събужда в 4 сутринта всяка сутрин и работи на 12-часова смяна като шофьор на камион за доставка.

Всяка година той трябва да ходи на преглед, за да докаже, че е в безопасност зад волана, което направи и тази година, пише Daily Mail, цитиран от Index.

Браян е преминал годишния си медицински преглед, което означава, че може да върши работата, която обича поне още една година.

След прегледа той каза, че се радва, че не се е наложило да спира шофирането.

„Ако се чувствам достатъчно здрав, ще продължа, въпреки че съм на възраст. „Всяка година трябва да бъда на медицински преглед и се радвам, че го издържах“, каза той.

Преди да започне работа за Esso през 1953 г., Уилсън е карал бронирани камиони по време на националната си служба през 1950 г., когато е бил разположен в Германия. След като се завръща у дома и работи в газова компания, той започва работа в транспортната компания на баща си „Е. Уилсън и синове“.

След смъртта на баща си той поема компанията и оттогава я управлява. През годините той казва, че е изминал милиони километри, но сега се придържа към кратките пътувания, тези до 250 километра.

– Всичко зависи от това колко съм зает, а тази седмица имаше работа. Работя всеки ден и вероятно ще работя повече от 40 часа тази седмица. Утре ще прекарам около 12 часа зад волана, защото ще тръгна за Бирмингам около 5 часа сутринта и вероятно ще се върна около 17 часа, но вече съм свикнал с този ритъм – казва Браян.

Въпреки че обича да кара камиона, той обмисля да се пенсионира догодина. Той иска да отиде в Тайланд със съпругата си Мейвис (89).

Между другото, Уилсън никога не е имал пътнотранспортно произшествие през 70-те години, в които шофира.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *