0

26 лева за цаца. Толкова струва на някои места едно от най-поръчваните предястия – порция цаца. Може да обаче да бъде открито и за 6 лева. Между 10 и 40 % е инфлацията в менютата, предава NOVA NEWS.

 

Заради инфлацията през пролетта и по-скъпия ток търговците избират да увеличат цените на продуктите. Цените варират според вида на заведението и неговото местоположение – кафето е между 1,50 и 5 лева, най-евтината цаца започва от 4 до 6 лева за 200 грама и достига до 26 лева по южните курорти.

Сред най-търсените това лято е рибената чорба.

„При нас клиентите търсят предимно цаца и картофи. Рибената ни чорба не е като онази, която струва 18.99 лева. Нашата е от сьомга и лаврак и струва 7 лева“, съобщава управител на заведение по морето.

Търговците уточняват, че разликата идва в това дали поръчваме чорба, застроена супа или гурме, приготвено на място, което е друг клас поръчка.

Въпреки инфлацията някои обекти задържат цените си от миналата година като разчитат на повече клиенти.

„С 10 лева може да се нахрани един турист, ако си поръча най-поръчваните неща от менюто – цаца, бира, картофки и рибена чорба. В нашето меню стоките са поскъпнали с 20 стотинки спрямо миналата година“, казва друг управител на заведение.

Сред поскъпналите цени е обикновеният дюнер, който миналата година е струвал 3 лева на плажа, а сега е 10. Около 2 лева се плаща повече за сладолед.

„Най-поръчвани са фрапето, домашните лимонади и обичайните коктейли. Кафето е увеличено с 50 стотинки спрямо миналото лято и вече е 3 лева. Фрапето и домашните лимонади са 6 лева, а почти всичките коктейли са на 12 лева.

Това са съвсем нормални цени за нашето Черноморие“, смята Мая Пепелянкова, собственик на плажен бар.

„18,80 е салата „Цезар“ с калмари и скариди. Основните ястия в менюто варират между 20 и 40 лева, все пак зареждаме скъпи продукти. За стандарта и града ни това не са високи цени“, казва управите на луксозен ресторант.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *