0

Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев също коментира казуса с нараненото в Стара Загора 18-годишно момиче. Във фейсбук той сподели мнение, въз основа на опита, който има през годините, пише Plovdiv24.bg.

Ето какво написа той в социалната мрежа:

Оказа се, че без намесата на медиите в България справедливост не може да има. Цял месец човекоподобното от Стара Загора, накълцал с макетно ножче 18-годишното момиче, като ѝ е направил 400 разреза, счупил й е носа, и обръснал главата до голо, е бил на свобода.

И чак сега, месец по-късно, след репортаж по една национална телевизия, институциите се задействаха. Тези, които са се порязвали с макетно ножче знаят, че болката е жестока, многократно по-голяма отколкото с обикновен нож.

Това е тотален садизъм; това е изродщина – осъзната, целенасочена, умишлена. Този примат, не само, че е разбирал какво прави, но се е наслаждавал и забавлявал. Не знам, потресен съм.

Обаче знам от юридическата си практика на такива какво им се случва в затвора, където неминуемо ще попадне. Защото там има всякакви, но си имат свой кодекс на честта. И в него за посегналите на деца, а това 18-годишно момиче е дете, става страшно.

Страшно ли? Нещо много повече от страшно го очаква. Да не изпадам в подробности, но ще му се иска просто да не се е раждал. Но това е малка утеха за пострадалата и близките й.

И е окончателна диагноза за обществото ни, в което деградацията е повсевместна, а институциите формални.

И пак ще повторя – добре, че са медиите. Хубави, лоши – без тях няма да видим и малкото справедливост, за която отчаяно да се хванем.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *