0

Фотосите са от началото на юни т.г. и показват, че известната изследователка на Египет е станала почти ефирна от глад

Покрусени приятели и почитатели на една от най-умните и красиви жени на съвременна България не спират днес да се питат каква е причината за неочакваната й кончина.

Само допреди месец Деница Такева е била жизнена, участвала е във форуми по египтология и е изглеждала блестящо – както винаги.

Изключително близки до семейство Такеви споделиха, че 40-годишната майка на две малки момиченца е издъхнала в болница, като крайната диагноза за смъртта е сепсис. Отказали са жизненоважни органи – черен дроб и бъбреци.

Преди няколко седмици Такева заедно с двете си дъщерички Деа и Ниа, както и с родителите си, е била на море. Почувствала се е отпаднала и почти не се е хранела. След прибирането й у дома, състоянието й започнало да влошава и е била приета в болница.

Оказало се, че прилаганите с години строги диети за поддръжка на перфектното й тяло всъщност са били в противоречие със здравословния начин на живот.

През последната година почти не приемала храна и е предпочитала да поддържа жизнеността си с напитки с високо съдържание на кофеин, което е започнало фатално да уврежда органите й и да срива имунната й система.

Току-що от Българско египтологическо общество,, на което тя бе председател съобщиха, че на 16.08.2023 от 19:00 по БНТ1, в нейна памет ще се излъчи спечелилият първа награда в Международния фестивал за туристически филми в Анталия – “Царят и Слънцето.

Пътешествие в историята на Древен Египет“. Филмът ще може да гледате и на 19.08.2023, 20:45 по БНТ4.

Флагман


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *