0

Как се чувства някой, който години наред прави опити да заживее в чужбина, но накрая открива, че мястото му е тук? Този път разказът в „Завърналите се с Петя Кертикова“ е именно за такъв човек.

След като завършва езикова гимназия в Пазарджик, Георги Дамянов неистово желае да замине за САЩ.

„Не само да го гледам този живот по филмите, но и да го живея“, разказва той.

Кандидатства в университет, но заради високите такси на обучение в САЩ избира да учи „Бизнес администрация“ във филиал на американския университет в Сейнт Луис, само че в Мадрид.

„Моят план беше в края на обучението ми да се прехвърля в Америка. Наистина го исках“, споделя още Дамянов.

В Мадрид българинът живее 4 години.

И макар да не иска, Дамянов се прибира в България, след като завършва висшето си образование и след като финансовата криза от 2008 г. не подминава Испания. Следва пореден опит да заживее навън, този път в Германия. Знае и езика, но вижда, че страната не е за него. Казва, че няма и възможност да се реализира.

Така решава да се завърне у  нас през пролетта на 2014 година и да промени мирогледа си.

„Всъщност, започнах да виждам как нещата се получават, когато човек има постоянство. Започнах да се съсредоточавам в това, което правя. На този етап не бих напуснал България, освен ако не е за краткотрайна почивка“, твърди Дамянов пред Bulgaria ON AIR.

Така мечтата „Америка“ остава само на думи и то, оказва се след години, за добро. Днес Георги е успешен търговец на софтуерни продукти, развива и бизнес, който помага на всички онлайн търговци да вършат работата си по-лесно и казва, че сега не би заменил България за друга страна.


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *