0

“Президентът Румен Радев трябва да бъде свален и съден за национално предателство за позициите му за войната на Русия в Украйна”.

Това заяви в ефира на NOVA Станка Желева, дъщеря на Желю Желев, първият демократично избран президент на България.

“Имаме едно правителство с хора, които са демократично ориентирани и имат желание да правят неща, но за съжаление пречките са огромни. Виждате, че имаме един президент, който е открит руски агент. За мен има две задачи, които са спешни – да бъде свален българският президент и да бъде съден за национално предателство. Този човек погази абсолютно всички принципи и предаде родината си”, каза тя.

Тя се мотивира с изразени позиции на Радев за войната в Украйна.

“Само един факт – как е възможно да кажеш, че България е неутрална държава при условие, че има 300 000 българи в Украйна, именно на териториите, където се води война. В окупираните от руснаците територии има доста голямо руско население, където българските училища са затворени, българските читалища са затворени. На българското население е забранено да говори майчиния си език”, посочи тя.

Желева смята, още че “България винаги е била центъра на руската шпионска дейност”.

Според нея страната ни е “ключът за изхода на войната в Украйна”.

“България е вторият най-голям производител на амуниции за руско оръжие в света след Русия. Украйна имат оръжие, нямат амуниции. Така че няма какво да се лъжем въпросът е на живот и на смърт”, аргументира се тя.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *