0

Камера за видеонаблюдение на 5-звездния хотел „Ол сийзън резиденс”, помещаващ се на площад „Оборище“ в баровския столичен квартал „Бояна“ в полите на Витоша, може да е заснела предполагаемия убиец на Алексей Петров. Това отбелязват криминалист, ангажиран с разследването на екзекуцията.

Рано сутринта на 16 август – денят, в който Петров беше застрелян по обяд, по време на планинска разходка към станцията на лифта „Бай Кръстю“, мръснобял джип „Лексус”, навярно оборудван с фалшиви регистрационни табели, е стоварил на площадчето в кв. „Бояна“ висок около 190 см. мъж с брада и с лъскави камуфлажни дрехи, носещ огромна раница. Мъжът е свалил от багажника на джипа планинско колело в зелени нюанси с огромни гуми, след което яхнал велосипеда и тръгнал нагоре в планината с него, пише Bnews.

Твърди се, че камерата на хотел „Ол сийзън резиденс“ е запечатала лицето на мистериозния здравеняк. Запознати разкриват, че полицаи вече са иззели видеозаписа и са разпитвали служители от хотела. От МВР настояли да им бъдат предоставени записите от охранителната камера с месец назад, но се оказало, че те били изтрити наскоро.

Убиецът чакал появата на Петров в района на Драгалевския манастир, край пътеката за лифта „Бай Кръстю“. Криминалистите все още спорят как точно е ликвидиран бившата барета, но надделява версията, че убиецът е дебнел от заслон и е произвел първия изстрел с три възможни оръжия – пушка флоберка, автомат „Калашников“ или сръбски автомат „Застава“. Всички изброени оръжия са с куршуми с калибър 7.62х39мм., с каквито е застрелян Алексей Петров.

Според показанията на рехабилитаторката от Правителствена болница, убиецът е бил висок над 185 см., мускулест и атлетичен, бил е облечен в камуфлажни дрехи и е носел шапка на главата си.

Описанието на Мирослава се засича и с портрета на килъра, обрисуван от други трима свидетели, разхождали се в планината, които видели мъж на колело да се оттегля, въртейки педалите с висока скорост.

Свидетелите го описват като „огромен и страшен“. Смята се, че велосипедът е бил електрически. С него убиецът е избягал от другия край на планината и оттам е духнал в чужбина.

Той е уцелен с два куршума, а Мирослава е била ранена от рикоширал патрон. Първият куршум е попаднал в слепоочието на Петров, но макар вече мишената му да е била мъртва, убиецът е пуснал и контролен изстрел от близко разстояние, който буквално е откъснал главата на Алексей Петров от шийните прешлени и трупа. Заради това Алексей Петров бе погребан в затворен ковчег.


Харесайте и Споделете с вашите приятели!

0
admin

0 Comments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *